Újra virágba öltözik Mezőkövesd

Újra virágba öltözik Mezőkövesd
Mezőkövesd – Új virágfajták, több virágágyás és különleges növényszobrok jellemzik Mezőkövesd idei virágosítási programját.


Mindig jóleső érzés végigsétálni Mezőkövesd parkjaiban, terein. A rendezett környezet, az évről évre gyarapodó és megújuló virágok, a különleges növényszobrok elérhető közelségbe hozzák számunkra a természet szépségeit. Az önkormányzat különleges figyelmet fordít a parkok szépítésére.

Virágos 1800 négyzetméter

Mezőkövesden a Városgazdálkodási Zrt. végzi a parkok, a virágágyások gondozását. Az általuk rendszeresen ápolt zöldfelület eléri a 600 000 négyzetmétert, amelyből a virággal díszített terület mintegy 1800 négyzetméter.

Jelenleg a kétnyári és évelő virágok – árvácska, nárcisz, tulipán – díszítik a város virágágyásait. Ezt követően május közepe után ültetik ki majd az egynyári növényeket.

– 2016-ban a lila és sárga színű virágok dominálnak majd. Az ágyások új színfoltjai lesznek a margaréták, az Új-Guinea-i nebáncsvirág és a Cseppecske virágok. Emellett növelni fogjuk a levél- és dísznövények arányát a városban, ezen belül szép csalánt és édesburgonyát is ültetünk majd – emelte ki Szobonya Sándor, a Mezőkövesdi VG Zrt. vezérigazgatója. A Kavicsos-tó és Szabadidőpark számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít, modern játszótér várja a gyerekeket, a fiatalok, a felnőttek pedig egy hangulatos sétát tehetnek a parkban vagy piknikezhetnek, nyársalhatnak a virággal díszített környezetben. A parkot még vonzóbbá teszi majd az a mintegy 70 méter hosszú ágyás, amelyet idén ültetnek tele szebbnél szebb virágokkal.

Emellett a Matyó Múzeum előtti téren is átalakítják a zöldfelületet, valamint új ágyást nyitnak a Mártírok út és a Mátyás király úti kereszteződésben és a gimnázium előtti füves területen. A tervek szerint az Egri úti kereszteződésnél található virág-összeállítás is új arculatot kap, amely során a jelenlegi sík területet megemelik. Az így kialakított dombot ültetik majd körbe virágokkal.

Állat: növényből

– A Kavicsos-tó és Szabadidőparkban a játszótéren több, állatokat ábrázoló növényszobrot is elhelyezünk. A település déli részén található Lukoil benzinkút melletti csomópont zöldfelületét is teljesen átalakítjuk, ahol a tervek szerint egy háromdimenziós, matyó rózsa alakú virágszobor kap majd helyet – tette hozzá a vezérigazgató. Mintegy 85 ezer virág díszíti majd ebben az évben a várost, amelyből 35 ezer kétnyári, 50 ezer pedig egynyári virág, amelyből 15 ezer tövet a cég saját erőből, a Zsóry fürdő területén kialakított fóliasátrakban termeszt meg.

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s