Újra tombolt a vihar Borsodban – Villám csapott egy lakóházba Kistokajban

Akt.:
Újra tombolt a vihar Borsodban – Villám csapott egy lakóházba Kistokajban
Miskolc – Fákat szaggatott meg és tűzfalat is rongált a viharos szél kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.


Országszerte gondot okozott kedden az időjárás, fennakadások voltak több vasútvonalon is. Megyénkben a Miskolc–Tornanádaska-­vonalon késő estig 30-40 perces késésekkel tudtak csak közlekedni a vonatok.

Huszonhat alkalommal riasztották a hivatásos tűzoltókat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az időjárással összefüggő káresetek miatt kedden – tájékoztatott Dojcsák Dávid, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

felhoszakadas_miskolc_diosgyor_12

Villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe Kistokajban, a Szemere Bertalan utcában, amely következtében a tetőszerkezet körülbelül öt négyzetméteren megrongálódott és kigyulladt. A miskolci hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a néhány négyzetméter kiterjedésű tüzet.

Szintén villámcsapás okozott tüzet egy sajókeresztúri lakóház tetőszerkezetében, a Petőfi utcában. A káresetet a kazincbarcikai tűzoltók számolták fel.

Autóra dőlt a fa

Csenyétén, a Petőfi utcában egy lakóház tűzfalát rongálta meg a szél. Az encsi egység a veszélyes épületrészt kordonszalaggal elkerítette.

Bogácson, a Jegenyesor utcában egy megdőlt fa veszélyeztetett egy családi házat. A mezőkövesdi egységek gépezetes tolólétrával és motoros láncfűrésszel eltávolították a veszélyt jelentő növényt.

Emőd külterületén egy személygépkocsira dőlt fát kellett eltávolítaniuk a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóinak. A káresetek során senki sem sérült meg.