Újra Rados a kapuban?

Akt.:
Újra Rados a kapuban?
Újra Rados a kapuban?
Miskolc – Vasárnap 18.30-tól a Budapest Honvédot fogadja a DVTK az NB I 28. fordulójában.

A Diósgyőr élvonalbeli együttesének megbízott vezetőedzője, Szentes Lázár – hétvégi mérkőzés esetében – péntekenként tart sajtótájékoztatót, amelyen a jelenlévő újságírók faggathatják őt az aktuális dolgokról, a soron következő összecsapásról. Így történt ez ezúttal is, ám amikor a média képviselői átvehették volna a szót az eseményt felvezető Hollósy András PR-managertől, a szakvezető közbevágott:

– Három témában nem fogok válaszolni, az ezekre irányuló kérdéseket meg sem hallom – jelentette ki Szentes Lázár, majd miután rövid találgatás folyt arról, hogy mégis mely témákról nem akar beszélni a szakmai igazgató, ő maga fogalmazta meg ezeket: – A leendő edzőről, a volt edzőről és a nívódíjról…

Mint ismert, utóbbi esetében arról van szó, hogy bár a szakembert jelölték erre az elismerésre, amit éppen pénteken, a városnapi ünnepen vehetett volna át, polgármesteri döntés alapján neve az utolsó pillanatban kikerült a névsorból.

Ugyanúgy edzett

Az Észak-Magyarország néhány gondolat erejéig visszatért a legutóbbi, pécsi összecsapásra, amelyet jó teljesítménnyel, szép gólokkal, biztosan nyertek meg a piros-fehérek. Az egyik a kapuskérdés volt, hiszen a megsérült Tajti Norbert helyén a fiatal Rakaczki Bence debütált a csapatban és ezzel együtt arról is érdeklődtünk, hogy a korábbi elsőszámú hálóőr, Ivan Rados visszatér-e.

Tajti Norbert sérült, csakúgy, mint Fernando, így a másik két kapusból választok vasárnap – jelezte Szentes Lázár. – Rados tulajdonképpen csak két mérkőzést hagyott ki, viszont edzeni ugyanúgy edzett. Természetesen nem múltak el benne nyomtalanul azok a dolgok, amik történtek, de ezekből már kifelé tart.

A másik téma a védelem lehetséges összetétele volt, hiszen Pécsett az egyik jobbhátvéd, Vadász Viktor játszott belső védőt, Savo Rakovic mellett.

– Ezen a poszton bővült a választási lehetőségem, hiszen visszatérhet Igor Gal, illetve Nagy Tamás is, az, hogy végül melyik két játékos fog kezdeni középen, el fogom dönteni.

Jó és szervezett

A megbízott vezetőedző jobbára csínján bánik a szavakkal, az ellenfelek esetében is, mert úgy gondolja, hogy a riválisok minden mondatát, minden rezdülését figyelik, figyelhetik, s nem szeretne kiadni semmilyen fontos, vagy annak tűnő információt. Éppen ezért a Honvédról, hogy mégis mit vár a fővárosiaktól, elég szűkszavúan, és általánosan fogalmazott, amikor azt mondta: egy jó és szervezett riválisról van szó, ugyanakkor nyerni szeretne csapatával vasárnap.

Győzelme esetén a DVTK számára elérhető közelségbe kerülne a negyedik, esetlegesen Európa Ligás indulást jelentő pozíció – amelyet pillanatnyilag éppen a kispestiek ,,bitorolnak”.

– Öt vereség után ezen lehetőség kissé távolra került tőlünk, most egyrészt azért lehet róla beszélni, mert győztünk, másrészt pedig azért, mert úgy alakultak az erre aspiráló csapatok eredményei, mivel az utóbbi időben nem tudtak stabil formát mutatni, bekerültek kisebb-nagyobb hullámvölgybe – boncolgatta az okokat a szakember.

A Diósgyőr várható kezdőcsapata a Honvéd ellen: Rados (Rakaczki) – Vági, Gal (Vadász), Nagy T. (Rakovic), Frizoni – Takács, Abdouraman – Gallardo (Bacsa), Sekour, Luque – Tisza (Seydi).