Újra működik a diósgyőri forrás

Szennyeződés miatt le kellett állítani az egyik ivóvízkutat Diósgyőrben
Szennyeződés miatt le kellett állítani az egyik ivóvízkutat Diósgyőrben - © Fotó: ÉM
Miskolc – A múlt héten számoltunk be róla, hogy kizárták a diósgyőri Tavi forrást az ivóvízhálózatból, mivel romlott a víz minősége.

A MIVÍZ-től kapott tájékoztatás szerint a Tavi forrás vize kifogástalan minőségű, pár nappal a kizárást követően a MIVÍZ vissza is kapcsolta az ivóvízhálózatba.

A városi rendszert ellátó valamennyi kúton működő, rendkívül érzékeny monito­ringrendszer a legkisebb változást is kimutatja. Bármilyen eltérés esetén a MIVÍZ azonnal kizárja az adott vízforrást a hálózatból, éppen azért, hogy a fogyasztókhoz csak kifogástalan ivóvíz jusson.

A Tavi forrásban a vízminőség pár nappal ezelőtti változásának számos oka lehet, ezeket még vizsgálják a szakemberek – teszik hozzá a közleményben.

ÉM


Szennyeződés miatt le kellett állítani az egyik ivóvízkutat Diósgyőrben
Miskolc - Egyelőre csak találgatják, mitől szennyeződött a diósgyőri forrás. Vízminőségromlás miatt leállították a Diósgyőri vár közelében üzemelő, úgynevezett Tavi forrást, amely a városrészben élők ivóvíz­ellátását szolgálja. Az esetről az eszakhirnok.com oldal számolt be városházi forrásra és ...