Friss hírek

2008.12.10. 15:51

Másfélmilliárdos fejlesztés a Dunaújvárosi Főiskolán

<p>A Közép-dunántúli Régióban egyedülálló konferenciatermet, valamint egy szabadidő- és fitneszcentrumot adtak át a Dunaújvárosi Főiskolán szerdán. A két, összesen 1,5 milliárd forintos beruházás folytatása a két és fél éve megkezdett fejlesztésnek, akkor épült 3 milliárd forintból a nyolcezer négyzetméteres "A" épület közparkkal.</p>

A Dunaújvárosi Főiskolán 1969 óta folyik felsőfokú képzés. 2000-ben vált önállóvá az intézmény. Azóta folynak fejlesztések, mivel az oktatáshoz bérelték a szükséges helyiségeket.

Ez alatt az idő alatt tízszeresére, ötezerre bővült a hallgatók száma - mondta a Független Hírügynökségnek Lak Gyöngyi, a főiskola kommunikációs igazgatója.

A tervek szerint 2011-re jön létre Dunaújvárosban egy campus, a főiskola valamennyi épülete összefüggő területen áll majd. A most átadott konferenciaterem 170 személyes. A sportcsarnok nemzetközi mérkőzésekre is alkalmas, 700 nézőnek lehet ülőhelyet biztosítani benne. A korábban elkészült A épületben laborok, könyvtár, tv stúdió és egy nagy előadó is van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!