Friss hírek

2008.11.28. 05:44

Ma is demonstrálnak a tejtermelők

<p>Újabb demonstrációra készülnek a tejtermelők a nagy áruházláncok "árletörő" politikája miatt. A gazdák péntek reggel kilenc és délután öt óra között Pest megyében két helyen: a Tesco gyáli, illetve a Penny Market alsónémedi logisztikai központja előtt tiltakoznak majd.</p>

A Tej Terméktanács szerint a magyar élelmiszerpiacon működő kiskereskedelmi áruházláncok üzleti magatartásukkal ellehetetlenítik beszállító, feldolgozó partnereiket és rajtuk keresztül a termelőket is. Az átadási árakat törvény- és versenyellenesen alacsony szinten tartják például a beszerzési ár alatti értékesítéssel, a fogyasztók megtévesztésével, és gazdasági erőfölényükkel is visszaélnek - mondják a termelők.

A Tej Terméktanács szorgalmazza, hogy még idén szülessen megállapodás, amelynek fő célja a Kiváló Magyar Élelmiszerek preferálása valamint a külföldi termékek folyamatos minőségi kontrollja lenne. A végső cél pedig a törvények betartatása és az, hogy az áruházak polcain lévő termékek 80 százaléka magyar legyen - mondják. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium december 3-ra kezdeményezte az első tárgyalást az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!