Újra lett polgárőrség Körömben

Akt.:
Szombattól járőröznek a település utcáin
Szombattól járőröznek a település utcáin - © Fotó: Ádám János
Köröm – Szombattól járőröznek a település polgárőrei, főleg rendezvényeken, meccseken lesznek jelen.

Másfél évet dolgozott azon Tóth Tibor, Köröm polgármestere, hogy megint legyen polgárőrsége a településnek. Pénteken pedig be is jegyezték az egyesületet, Köröm Község Megújulásáért Polgárőr Egyesület néven. Egyelőre harminc tagja van a szervezetnek, köztük a polgármester is, és szombattól megkezdik a munkát. Pénteken ugyanis, ünnepség keretében, kiosztották a polgárőr-igazolványokat.

Szükség van rá

„A ’90-es években már volt polgárőrség a településen, én magam is dolgoztam benne. Majd megszűnt, de mára kiderült, szükség van rájuk, még ha a bűncselekmények száma vissza is szorult az elmúlt időszakban” – kezdte Tóth Tibor. Hozzátette: nagy munka vár az egyesület tagjaira, de reméli, hatékonyan tudnak majd dolgozni a községért. Azt is elmondta, iskoláknál, rendezvényeken, hétvégente vagy éppen meccseken tevékenykednek majd, és persze éjszakai járőrözésre is be lesznek osztva. Éppúgy, mint a polgármester, aki kiemelte, nem csupán az egyenruhát veszik fel, hanem valós munkát végeznek majd, hogy az ott élők még inkább biztonságban érezzék magukat.

Az önkormányzat ruhát biztosít, valamint technikai felszereléseket a polgárőröknek. A jövőbeni terv, hogy autójuk is lesz, de a polgármester szerint a gyalogos járőrözés – főleg ilyen kistelepülésen – sokkal hatékonyabb lehet.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s