Újra keresik Aranyanyut

Borsod-Abaúj-Zemplén – Szeptember 15-ig lehet leadni a jelöléseket a Richter Aranyanyu Díjra, amellyel azokat a nőket ismerik el, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a társadalom számára, mégis a háttérben, csekély anyagi és erkölcsi megbecsülés mellett teszik a dolgukat.

Az idén ötéves elismerésre 2015-től az orvosnők, pedagógusok és egészségügyi szakdolgozók mellett a szociális területen dolgozó nők is esélyesek. „Eddig a legtöbb jelölés a szociális területen dolgozókra érkezett, ez is mutatja, hogy hiánypótló volt az új kategória bevezetése. A beérkezett történetek segítségével rálátást kaphatunk, hogy pontosan mivel foglalkoznak, mennyire nélkülözhetetlenek a mindennapjainkban. Reméljük, ezzel a díjjal hozzájárulunk ahhoz, hogy nagyobb társadalmi megbecsültség övezze őket is” – mondja Rácz Zsuzsa író, a díj egyik alapítója.

A jelöléseket szeptember 15-ig várják a ww.aranyanyu.hu oldalon. A nagyközönség internetes szavazással dönti majd el, hogy a döntősökből ki legyen díjazott, kategóriánként egy győztest pedig a zsűri választ. Az ünnepélyes eredményhirdetés november végén lesz.