Helyi közélet

2011.09.19. 18:55

Miskolci gázrobbanás: Szakértők vizsgálódnak

Miskolc - Elsődleges cél a sérült csőszakasz kicserélése.

Miskolc - Elsődleges cél a sérült csőszakasz kicserélése.Egyelőre nem tudni, mi okozta a két ember életveszélyes égési sérülését eredményező, múlt héten csütörtökön bekövetkezett gázbalesetet. Mint Egyedné, Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatára megerősítette, a rendőrség szakértők bevonásával foglalkozása körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és közveszélyokozás gyanújával folytat vizsgálatot, amiben előrelépést a szakértői vizsgálatok eredménye hoz majd.

Száraz Gábor, a Tigáz sajtósa munkatársunknak elmondta, a gázszolgáltató is folytat egy belső vizsgálatot a tűz okának feltárására. A rendszer-üzemeltetési csoport létrehozott egy bizottságot – a gáztovábbítást végző Tigáz DSO szakembereiből – a vizsgálat lefolytatására. A gázszolgáltató egyelőre prioritásként a sérült csőszakasz helyreállítását kezeli, mivel az egy nagy teljesítményű csőhálózat része, melyen addig nem indulhat újra a szolgáltatás.

Mint korábban arról beszámoltunk, múlt héten csütörtökön egy előre tervezett rekonstrukciós munka során megsérült egy harminc centiméter átmérőjű gázvezeték Miskolc belvárosában, a kiszökő gáz pedig belobban. Közben két munkás – a Tigáz és alvállalkozója egy-egy alkalmazottja – életveszélyes égési sérüléseket szenvedett a négy-öt méter magasba felcsapó lángoszloptól. A szolgáltató csak három óra elteltével tudta elzárni a gázt, addig a tűzoltók folyamatosan hűtötték a környező épületet, hogy a tűz tovaterjedését megakadályozzák.

ÉM-SZP


Csaknem ugyanott történt a robbanás, ahol 1984-ben. Akkor egy áldozata volt a tragédiának.

Miskolc (MTI) – Stabil, de változatlanul életveszélyes az állapota annak a két férfinak, aki csütörtökön sérült meg Miskolcon, a Városház téren, miután munka közben belobbant egy gázvezeték.

Miskolc – Mennyire naprakész Miskolc közműtérképe? – a gázlobbanás kapcsán ez a kérdés is felmerült.

Miskolc  – A rendőrség is vizsgálja a csütörtöki gázlobbanás okait, körülményeit – adtuk hírül pénteken az Észak-Magyarországban.

Miskolc – A kézzel fogható kárt a biztosító téríti meg, a forgalomkiesést az üzlettulajdonosok állják.

Miskolc – A belvárosi gázlobbanás két borsodi sérültjét géppel lélegeztetik és mesterséges kómában tartják.

Miskolc – Szeptember 15-én délelőtt Miskolc belvárosában gázrobbanás történt, melyben két munkás életveszélyesen megsérült. A rendőrség büntetőeljárást indított az eset körülményeinek tisztázására.

Miskolc – A belvárosi gázrobbanás többeket is a helyszínen ért: volt, aki a boltból igyekezett haza, és volt olyan is, aki éppen dolgozott a detonáció idején.

Mostanában divat a rendőröket, tűzoltókat, katonákat azért köpködni, mert a nemzetgazdaság és a nyugdíjkassza stabilitását veszélyeztető módon van pofájuk negyven évesen nyugdíjba menni. Szendrei Péter jegyzete.

Miskolc – Két ember életveszélyesen megsérült, amikor lángok csaptak fel egy munkagödörből Miskolc belvárosában.

Miskolc – A katasztrófavédelem, a tűzoltóság, a rendőrség, a mentők és a közterület-felügyelet bebizonyította, hogy összehangolt munkával képes a krízishelyzeteket kezelni – mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a gázszivárgás megszüntetését követő sajtótájékoztatón, ahová a megyei kórházból érkezett.

Miskolc – Három órán át égett a sérült vezetékszakaszból ömlő gáz.

Miskolc – A Miskolci Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság mindhárom egysége kinn volt a Városház téren, egy-egy fecskendővel dolgoztak, a vízutánpótlásról a saját tartálykocsijukon kívül a kazincbarcikai tűzoltóktól kapott vízszállító is gondoskodott – tudtuk meg Bódi Zoltántól, a tűzoltóság szóvivőjétől. A vízszállítókra azért volt szükség, mert a belvárosban annak ellenére ingadozó volt a víznyomás, hogy a tűzoltók két gerincvezetékre is rácsatlakoztak.

Miskolc – Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. sajtósa arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy egyelőre nem tudni, mi okozta csütörtökön délelőtti balesetet, aminek pontos okát egy későbbi, alapos vizsgálatnak kell majd feltárnia. A Tigáz és alvállalkozójának egy-egy munkatársa előre ütemezett rekonstrukciós munkálatokat hajtott végre a munkagödörben, amikor a szivárgó gáz eddig ismeretlen okból belobbant.

Miskolc – Gázrobbanás történt Miskolcon a Városház téren csütörtökön délelőtt. Helyszíni tudósításunk!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában