Újra farkasokat fotóztak a Bükkben!

Akt.:
Újra farkasokat fotóztak a Bükkben!
Újra farkasokat fotóztak a Bükkben! - © Fotó: Pósa Tamás | Facebook
Miskolc – A miskolci Pósa Tamásnak sikerült egy játszadozó farkascsaládot lefotóznia a Bükkben, azt azonban nem árulja el, hogy pontosan hol!

A hétvégén tette közzé a természetfotókat készítő Pósa Tamás a két fotót a közösségi oldalán, amelyet szombaton készített a Bükkben. Kora reggel találta magát szembe a falkával, melyeket sikerült lefotóznia, alig 40-50 méteres távolságból. Az első felvételen közelebbről látszik az egyik ragadozó, amely a poszt szerint közelebb merészkedett és úgy figyelte a fotóst, így Tamás feltételezi, hogy az alfahím lehetett, a másikon pedig kissé homályosan látni a vonuló állatokat.

farkas2Fotó: Pósa Tamás | Facebook

Portálunknak azt mondta, percekig tudta figyelni a farkasokat, teljesen természetesen viselkedtek, játszottak is. Azt azonban nem árulja el, hogy pontosan hol fotózta a farkasokat, mert nem szeretné, ha vadászok erednének a nyomukba, vagy háborgatnák őket.

ÉM-HI


Farkasokat és hiúzokat is rögzített a kameracsapda az Aggteleki Nemzeti Parkban
Aggtelek - Az Aggteleki Nemzeti Park nem csupán természeti képződményeivel és növényritkaságaival büszkélkedhet. Mind az Aggteleki-karszt, mind pedig a Zempléni Tájegység erdeiben rendszeresen megfordulnak különböző nagyragadozók. Ám míg a barna medve egyelőre csak időszakos látogató, a szürkefarkas...