Újra évet értékelt a polgármester: „Miskolc a lehetőségek városa”

Akt.:
Dr. Kriza Ákos évet értékelt
Dr. Kriza Ákos évet értékelt - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere szerint sikeres esztendőn van túl a város.

Évértékelő és program­alkotó városépítő ünnep. Ezt a címet viselte az immár harmadik alkalommal megtartott program, amelyen dr. Kriza Ákos polgármester népes hallgatósága előtt beszélt Miskolc elmúlt esztendei eredményeiről, sikereiről. Elmondta, hogy nagy jelentőséget tulajdonít az ilyen értékeléseknek, mert ez ad alkalmat arra, hogy beszámolhasson választói előtt az ő és munkatársai által elvégzett munkáról, a széles nyilvánosság is képet kaphat így arról, milyen irányban is fejlődik tovább a város.


evertekelo_muveszetek_haza_01


Egyre biztonságosabb

A polgármester felidézte, hogy jó öt esztendővel ezelőtt nagyon rossz állapotban vették át a várost az előző vezetéstől, és az első idők a romok eltakarításával teltek el. Megemlítette, hogy a kormány segítségével sikerrel szabadult meg a város hatalmas adósságállományától.

A városvezető szerint az elmúlt év egyik nagy eredménye volt, hogy biztonságosabb lett Miskolc és a benne élő polgárok élettere. „Ehhez az kellett – emelte ki –, hogy az év elején egy olyan költségvetést alkosson meg az önkormányzat, amelyben minden korábbinál több pénzt fordíthattunk a közbiztonság javítását szolgáló tervek végrehajtására.” Dr. Kriza Ákos kiemelte a köznyelven „seriffeknek” nevezett körzeti rendészek csapatának felépítését, amellyel Miskolc országosan egyedülálló rendszert alakított ki. „Ennek már a bűn­ügyi statisztikai adatokban is látszanak az eredményei – hangsúlyozta –, ugyanis jelentősen csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma a városban.” Kijelentette: Miskolc mára a világ legbiztonságosabb városai közé tartozik.


evertekelo_muveszetek_haza_08


Modern város

„A kormány modern városok programja is jelentősen hozzájárul, hogy Miskolc ma a lehetőségek városa – emelte ki dr. Kriza Ákos. – Ezt maga Orbán Viktor miniszterelnök is elismerte múlt heti Miskolci látogatása alkalmával.”

Felsorolta, hogy olyan fontos projektek valósulnak meg az elkövetkező években Miskolcon, amelyek megalapozzák a város további stabil fejlődését. Elsők között említette az M30-as továbbépítését Kassa irányába, amelyre 150 milliárd forintot fordít a kormány. Talán még ennél is nagyobb jelentősége van az új, ezer hektár iparterület kialakításának, amelynek révén Miskolcon alakul ki az ország legnagyobb ipari parkja.

Kiemelte továbbá, hogy a munkahelyek számának és a turisztikai bevételek gyarapodásában már látható, hogy Miskolc gazdaságának fejlődése beindult.

ÉM-SZB
hirdetés
hirdet�s