Újra bekerültek a fináléba a Jegesmacik jégkorongozói

Újra bekerültek a fináléba a Jegesmacik jégkorongozói
Újra bekerültek a fináléba a Jegesmacik jégkorongozói
Debrecen, Miskolc – Véget ért a Mol Liga elődöntője: a piros-feketék kedd este negyedik meccsüket is megnyerték.

Az 1. percben Gyenes hárított egy-egy jobb- és baloldali lövést, amelyek meg sem kottyantak neki. Később Medvegyev elé került a korong, tüzelt is, de a vendégek portása ismét a helyén volt. A Debreceni HK együttese azzal igyekezett tekintélyt teremteni magának, hogy játékosai minden helyzetből megcélozták a ketrecet, a vendégek pedig csak ritkán vezettek veszélyes akciót.

Kihasználatlan kiállítások

Az 5. percben Galanisz a kapu mögül kanyarodott Vay elé, de fonákkal már nem tudta irányítani a játékszert, így elmaradt a miskolciak által annyira várt vezető góljuk. Az első kiállítás a 7. perc végén történt, ekkor Kovács B.-nek kellett átmenetileg elbúcsúznia társaitól, a piros-feketék próbálkozásai azonban zátonyra futottak. A Jegesmacik híveinek keserűségére Hetényi P. kisbüntetéséből sem lett semmi, miként Somogyi próbálkozása is eredmény nélkül végződött. Az első szünetig Dancsfalvi kettő, Clarke (aki vasárnap is fél harmadnyi időt csücsült a „forgalomtól” elzárt területen) pedig kettő plusz kettő perces” „jutalmat” kapott – utóbbi„ azért, mert azt hitte, hogy ökölvívó mérkőzésen van. A perccel elcsorogtak, így maradt a 0-0, s ez éltette a hajdúságiakat.

Kétszer a vendégek

A második harmad elején tovább élénkült a küzdelem, mindkét alakulat nagy erőfeszítéseket tett a lélektanilag fontos vezető gól érdekében. A 15. percben tört meg a jég: Láda B. a kékvonal közeléből, balról bombázott kapura. Vayról előre perdült a korong, Cseter rácsapott és 5 méterről, középről a keresztvas alá emelt (0-1). A miskolciakon látszott a felszabadultság érzése, hiszen egy kupacban ünnepelték találatukat. A 28. percben Láda B. a támadó harmadban önfeláldozóan mentett, a korong útjába feküdt, utána ide-oda csorgott a korong, végül Pavuk rácsapott, de jobbról, Sándor-szögből nem talált rést Vay mellett. Somogyi is próbálkozott, aztán az otthoniak kapusa úgy mentett egy éles helyzetben, hogy kirúgta a helyéről a ketrecet. Jevgenyij Muhin szenvedélyesen magyarázott tanítványainak, akiken ez sem segített: a 32. percben Booras passzából Pavuk centerezett, jól irányzott közeli lövése a bal alsó sarokba vágódott (0-2), így érésnek indult a DVTK Jegesmedvék döntőbe jutása. Nagy fölénybe kerültek a borsodiak, a DHK játékosai kedvüket veszítették, úgy tűnt, mintha beletörődtek volna a sorsukba. A 36. percben öt a négy ellen próbálkozhattak Hajósék, a meccs első emberelőnyös gólja viszont a játékosok ütőjében maradt.

Biztonsági játékkal

A záró felvonásban az volt a kérdés, hogy feltámadnak-e a hazaiak, vagy megadják magukat, és ezzel nem állnak a Macik finalista szerepköre elé. Az idő múlása a Gyeneséknek dolgozott, akik biztonsági játékra törekedtek, semmit nem kockáztattak. Vojtkó kiállítását is „megúszták”, így már csak arra kellett ügyelniük, hogy a hajrában minden maradjon a régiben. Clarkét még kiültették, majd erre a sorsra jutott Troshin is – a DHK ráadásként kapusát mezőnyjátékosra cserélte –, aztán jött a dudaszó és jött az ünneplés: a DVTK Jegesmedvék együttese újra finalista lett a Mol Ligában. Ellenfelére azonban még várnia kell, lehet a MAC Budapest és a Fehérvár AV19 is.

Kolodzey Tamás


JEGYZŐKÖNYV

Debreceni HK – DVTK Jegesmedvék

0-2 (0-0, 0-2, 0-0)

Debrecen, 500 néző. V.: Kincses, Halassy (Soltész, Váczi).


Debreceni HK: Vay – Troshin, Medvegyev, Kaskov, Saluga, Piatak – Hetényi P., Csíki, Vaszjunyin, Dancsfalvi, Berta – Wéber, Kovács B., Könczei, Karsakov, Hári – György R., Vincze P., Godó. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

DVTK Jegesmedvék: Gyenes – Sagert, Vojtkó, Booras (1), Galanisz (1), Pavuk 1 – Clarke, Smith, Dansereau, Somogyi (1), Cseter 1 – Láda B. (1), Hajós, Tóth A., Miskolczi, Fekti – Ritó, Popovics. Vezetőedző: Jason Morgan.


Kiállítások: 8, ill. 10 perc, + 10 perc fegyelmi (Clarke).


Jevgenyij Muhin: – Szép lett volna egy mérkőzést nyerni, de a Miskolc még jobb tőlünk. Ezen a meccsen is mindent megtettünk a siker érdekében, de szerzett gól nélkül nem lehet győzni.

Jason Morgan: – A legfontosabb feladatunk a siker kiharcolása volt és ezt megtettük. Az, hogy nullára hoztuk a meccset, a kapust és az egész társaságot dicséri. Az első harmad után ébresztőt fújtunk, a másodikban pedig már jól korongoztunk és gólokat értünk el. Számunkra mindegy, hogy ki lesz az ellenfelünk a döntőben.


Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4-0 a DVTK Jegesmedvék javára.
hirdetés
hirdet�s