Újra „aktív” a vízesés Lillafüreden

Akt.:
Ismét van víz Lillafüreden az arra sétálók nagy örömére
Ismét van víz Lillafüreden az arra sétálók nagy örömére - © Fotó: Tajthy Ákos
Miskolc – Reméljük, az időjárás kedvezőbbre fordulásával tartósan megmarad a látványosság.

A csapadék mennyisége és a talaj nedvességtartalma jócskán elmarad az évszaknak megfelelő szinttől – a problémával többször is foglalkoztunk portálunkon. Ráadásul a rövid távú előrejelzések sem kecsegtetnek jelentős pozitív változással.

Az agrárgazdálkodási problémákon túl ez azt is okozta, hogy a vízhiány miatt szüneteltette a MIVIZ Kft. a kirándulók által közkedvelt lillafüredi vízesés működtetését. Jeleztük azt is, hogy – a víztározóból való szivattyúzással – van mód a turistacsalogató látványosság üzemeltetéséhez.

Csütörtökön pedig egyik kollégánk fényképpel dokumentálva tudósított: újra működik a lillafüredi vízesés. Reméljük, az időjárás kedvezőbbre fordulásával tartósan aktív marad ez a városlakók és idelátogatók által egyaránt kedvelt látványosság.

ÉM


Teljesen száraz a lillafüredi vízesés medre
Miskolc - Marad a csapadékhiányos, aszályos idő, középtávon sem várható kiadós eső. Az elmúlt hetekben nagyrészt az átlagostól magasabb léghőmérsékletek jellemezték Közép-Európa időjárását, ugyanakkor ezt a meleg időszakot több kisebb lehűlés szakította meg. Előfordultak igen meleg napok, amikor ...