Újra a gyerekek között van Alacskán

Akt.:
Mezey Attila
Mezey Attila - © Fotó: Magánarchívum
Alacska – Újra dolgozhat az alacskai óvóbácsi, bár a vizsgálat még folyik.

A pénteki napot nagy örömére már a gyerekek között töltötte Mezey Attila, a Berentei Tündérkert Óvoda Alacskai Kastélykerti Tagóvodájában. Kissé meglepődött, amikor az óvodavezető, Kalász Lászlóné közölte vele, hogy ismét munkába állhat, és ha nem lett volna táppénzen, már október 12-étől dolgozhatott volna. Mezey Attila azért furcsállta ezt, mert az ellene induló munkáltatói és rend­őrségi vizsgálat még nem zárult le. Állítása szerint szó sem volt bántalmazásról.

Mint korábban írtunk róla, az óvodapedagógust egy szülő jelentette föl még szeptember elején, mert szerinte bántalmazta a gyermekét. Ekkor az óvodavezető felfüggesztette a munkavégzés alól Mezey Attilát, és vizsgálat indult ellene. A gyerekek szülei a feljelentés első napjától a pedagógus mellett állnak, petíciót nyújtottak át az óvoda vezetőjének azzal a kéréssel, hogy Mezey Attilát helyezze vissza az állásába.

Az óvodapedagógus úgy gondolja, megérkezhetett ügyvédje levele az óvodavezetőhöz, és ennek köszönhető, hogy újra dolgozhat.

HE


Mezey Attila
Alacska - Már több mint egy hónapja folyik az eljárás az alacskai óvóbácsi ellen. Még mindig kényszerpihenőn van Mezey Attila, az az alacskai óvóbácsi, akit egy szülő még szeptember elején feljelentett, mert szerinte az óvodapedagógus bántalmazta a gyermekét. Azóta munkáltatói és rendőrségi eljá...

Játék az óvodában (illusztráció)
Alacska - „Kiállunk Mezey Attila óvodapedagógus mellett!” Ez a címe az alacskai szülők Facebook-csoportjának. A példátlan összefogásnak az az oka, hogy szeretett óvodapedagógusuk ellen eljárás indult testi bántalmazás vádjával az egyik új kisgyerek szüleinek feljelentése alapján. Ez az elmúlt hét...