Újpesten is kikapott az MVSC

Újpesten is kikapott az MVSC
A női röplabda NB I 8. fordulójában az Újpesti TE-hez látogatott vasárnap az MVSC.

Az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI együttese a találkozó elején tartotta a lépést a házigazda, újpesti csapattal, egyik gárda sem tudott meglépni a másiktól. A hazaiaknál Czakó és Kotlárik, a vendégeknél pedig Szajkó és Csarkó volt húzóember a meccs elején (13-13). Aztán ezt követően ,,rányitott” a miskolciakra a vendéglátó gárda, kemény határozott szerváikkal sok gondot okoztak a Vasútnak, és elléptek. A fogadásokban gyengélkedő MVSC-vel szemben, a fegyelmezetten, egyre magasabb fordulaton játszó lila-fehérek magabiztosan hozták az első játszmát

A második játékrészben a Miskolc magára talált, bár az elején itt is egymás mellett haladtak a csapatok. 7-7-nél azonban három ponttal meglépett a Vasút, majd 11-13 után remek nyitásokkal, egyre távolodtak, és ezúttal ők voltak jobbak a játéknak ebben az elemében. 13-20-ig futottak a vendégek és ekkor már nem is volt kérdés, hogy kié lesz ez a szett, a lelkesen játszó miskolci gárda 16-22 után egyenlített a játszmák tekintetében.

Szoros negyedik szett

A harmadik menetben Radomszki kezdett ütőben, Kovács E. ezúttal is csak kívülről figyelte az eseményeket, ahogy a második játékrész elején és végén. De ebben a felállásban a miskolciak nem tudtak mihez kezdeni támadásban, és amikor Kovács E. visszament, rá is nagyon figyeltek, jól sáncoltak előtte, ettől a vendégek legjobbja elbizonytalanodott. Próbálkozott ugyan a Vasút tisztességgel, de a magas hőfokon égő újpestiekkel szemben nem volt esélyük.

A negyedik szett elején 7-3-ra ellépett az ÚTE, de ezt követően sikerült közelebb kerülniük a miskolciaknak ellenfelekhöz. A második technikai időt után nem sokkal, 17-15-ről fordítottak a vendégek (17-18). Hihetetlen izgalmasan alakult a játszma vége, 23-23-ig együtt mentek a csapatok, ekkor azonban Czakó vezérletével a jobban koncentráló fővárosiak nem csak a szettet, hanem a meccset is megnyerték. Ez pedig azt is jelenti, hogy zsinórban negyedszer kapott ki a miskolci együttes.

Jegyzőkönyv

Újpesti TE – Albrecht-Miskolci VSC-MVSI 3:1 (18, -19, 11, 24)
Budapest, 100 néző. V.: Mezőffy, Vígh.

Újpesti TE: Grózer, Czakó, Kotlárik, Horváth, Szűcs, Szombathelyi. Csere: Hadnagy (liberó), Ancsin, Vrunge, Bleicher. Edző: Nagyné Mátrai Vera.
Albrecht-Miskolci VSC-MVSI: Csarkó, Sitkey, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Radomszki, Kiss E., Kiss V. Edző: Toma Sándor.

Nagyné Mátrai Vera: – Nagyon örülünk a győzelemnek, sokat tettünk azért, hogy ez összejöjjön.
Toma Sándor: – Kovács Edina nagyon gyenge ütőjátéka eldöntötte a mérkőzést.Sporthírek