Újpest-Fradi színesíti az UVSE 24 órás non-stop vízilabdatornáját

Akt.:
Budapest, 2015. augusztus 25., kedd (MTI) – Az UVSE és a Ferencváros felnőtt ob I-es csapatainak gálamérkőzése lesz a pénteken délután a Hajós Alfréd Sportuszodában kezdődő, “1 nap vízilabda!” elnevezésű utánpótlástorna csúcseseménye.

Lovas Péter, az Újpesti Vízilabda Sport Egyesület (UVSE) elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy idén már hetedik alkalommal rendezik meg a 24 órás non-stop vízilabdatornát.

“Ezzel a rendezvénnyel zárjuk le héthetes edzőtáborunkat, másrészt szeretnénk kifelé is népszerűsíteni utánpótlás-nevelő egyesületünket, a vízilabdát, s rajta keresztül a sportot” – fogalmazta meg a szervezők céljait az elnök.

Németh Zsolt, a klub szakmai vezetője arról beszélt, hogy a pénteken 16 órától kezdődő esemény keretében az UVSE utánpótláscsapatainak közel 300 játékosa száll vízbe. A legfiatalabbak 6 évesek, a legidősebbek pedig a felnőtt kor küszöbén álló ifjúsági vízilabdázók lesznek, s a résztvevők az egy nap leforgása alatt összesen 24 mérkőzést fognak lejátszani.

A csapatok óránként váltják majd egymást a vízben, s a non-stop torna legérdekesebbnek ígérkező percei szombaton 11 órakor jönnek el, ekkor kezdődik ugyanis az UVSE és Ferencváros felnőtt együtteseinek gálamérkőzése.

Katona Norbert, a zöld-fehér pólósok technikai vezetője elmondta, hogy bár az U20-as világbajnokságon szereplő négy játékosuk és két külföldi légiósuk hiányozni fog, azért komolyan veszik a mérkőzést, amelyen bemutatkozik új igazolásuk, a Szolnokról érkezett, felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes Tóth Márton is.

A hagyományosan jó hangulatú, idén ingyenes rendezvényt ezúttal is koncertekkel, tombolával és egyéb érdekes programokkal igyekeznek még színesebbé tenni a szervezők.

– MTI –