Újjávarázsolták az otthont

Miskolc – Az átfogó renoválás az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg.

Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett miskolci családok átmeneti otthona több mint 100 millió forintból újul meg. Az átfogó renoválás az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A szeptemberben elindult felújítás és bővítés fő célja, hogy minden ellátott, bent lakó család számára biztosíthatóak legyenek a méltó életkörülmények, valamint az ellátások hatékony működéséhez ideális háttér, infrastruktúra álljon rendelkezésre. A fejlesztés szükségességét az is indokolta, hogy az épület folyamatosan romló állapota már nem tette lehetővé annak rendeltetésszerű használatát. Ezenfelül a nehéz körülmények közé került családoknak nyújtott ellátás folyamán olyan új igények is megfogalmazódtak, amelyeknek az intézmény további korszerűsítés nélkül nem tudott megfelelni.

15 lakószoba

A miskolci átmeneti otthon felújítása több mint 108 millió forintból valósul meg. Ebből a forrásból az intézmény szinte minden helyiségét újjávarázsolja a segélyszervezet: a 15 lakószobán kívül a fejlesztő- és csoportfoglalkozásoknak helyet adó termek, a mosdók, konyhák, de még a folyosók, közlekedők, raktárak, irodák is teljesen megújulnak. Az épület hőszigetelésére is nagy gondot fordítanak a felújítás során, és az akadálymentesítést is elvégzik.

Az átalakításnak köszönhetően januártól modern, barátságos, energiatakarékos és jól használható lakóhelyiségek, közösségi terek várják az Ökumenikus Segélyszervezettől segítséget kérő családokat Miskolcon.

ÉM