Újjáépült a miskolctapolcai strandfürdő

Akt.:
Szinkronúszók bemutatója a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült miskolctapolcai strandfürdő medencéjében a rekonstrukció átadásának napján, 2015. május 30-án.
Szinkronúszók bemutatója a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült miskolctapolcai strandfürdő medencéjében a rekonstrukció átadásának napján, 2015. május 30-án. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc, 2015. május 30., szombat (MTI) – Tíz év után ismét lehet strandolni Miskolctapolcán, a csaknem hárommilliárd forintból újjáépült létesítményt szombaton adták át.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára az avatáson elmondta, a fürdők fejlesztése és “élvezete nemzeti kultúránk része, hungarikum, amelyre évszázadok óta lehetünk büszkék”.

A strandfürdő felújítása 2,8 milliárd forintba került, ehhez a kormány csaknem 2,5 milliárd forinttal járult hozzá.

Az államtitkár kiemelte: az ország 200 jelentősebb fürdője az elmúlt évben 31 millió látogatót fogadott, a tíz évvel ezelőtt bezárt miskolctapolcai strand mostani megnyitása pedig a régió gazdasági, idegenforgalmi fellendülését is szolgálja, mindezek mellett új munkahelyek is létrejöttek.


strand2

A csaknem hárommilliárd forintból újjáépült miskolctapolcai strandfürdő a rekonstrukció átadásának napján, 2015. május 30-án. MTI Fotó: Vajda János


Fónagy János emlékeztetett arra, hogy áprilisban Orbán Viktor miniszterelnök és Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere a Modern városok program keretében olyan megállapodást írt alá, amelynek köszönhetően Miskolc az ország gazdasági fejlődésének “egyik talpköve lesz”.

Mint mondta, fontos beruházásokról született egyezség, így a Miskolctól Kassáig tartó autópálya megépítéséről az országhatárig, egy új ipari park létesítéséről, az okosváros program további digitális fejlesztéseiről, a diósgyőri vár további felújításáról.

Mindehhez Kriza Ákos azt tette hozzá: a kormánnyal kötött megállapodás értelmében az állam a strand további fejlesztéséhez ötmilliárd forintot biztosít.

A szombaton átadott fürdőben egy 50×25 méteres 10 sávos medence készült el, és egy családi medence is, valamint homokos strandröplabda- és lábteniszpályák, és wellness részlegek.

– MTI –