Újjá varázsolták a régi abaújdevecseri kastélyt

A felújított kastély
A felújított kastély - © Fotó: Bujdos Tibor
Encs-Abaújdevecser – Május végén adták át kis ünnepség keretében Encs abaújdevecseri városrészében a Felső-Csoma kastély épületét, melyet uniós és állami támogatásból sikerült felújítani.

A kastély fontos szerepet tölt be, hiszen az abaújdevecserieknek közösségi teret biztosít. Itt működik a helyi polgárőr-egyesület, a nyugdíjasklub, valamint kulturális rendezvényeket, összejöveteleket is tartanak. Az ünnepséget az abaújdevecseri óvodások műsora nyitotta meg. Szeles András, Encs város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Hörcsik Richárd ország­gyűlési képviselő adta át a megújult kastélyt.

A helyiek nevében Molnárné Juhász Éva mondott köszönetet, a szalag átvágása után Evva Margit, a Csoma család leszármazottja és örököse emlékezett vissza a családra, valamint köszönetet mondott az önkormányzatnak és a helyieknek a hagyomány­ápolásért.

– ÉM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s