Újfent a kardvívókról szólt a hétvége

Újfent a kardvívókról szólt a hétvége
© Fotó: TFSE / Interfencing DSC
Debrecen – Remek sorozatot produkálnak az Interfencing DSC és a TFSE kardvívói. Ezúttal az újonc (U14) korosztály magyar bajnokságában bizonyultak megállíthatatlannak. Négy egyéni döntő mellé, két csapat érem is összejött.

A fiúknál Katus Donát a 3., Tóth Bertalan az 5. míg Kocsis Márton a 6. helyen végzett. A többi vívó is a mezőny első felében fejezte be a küzdelmeket. A hölgyeknél Wladimír Védának mindössze egyetlen tus hiányzott a dobogóhoz. A csapatversenyeken az első számú csapat ezüstérmet nyert, míg a második számú Bányai Marcellel kiegészülő gyermek korosztályú csapat a 7. helyen végzett. A hölgyek hatalmas küzdelem végén a dobogó 3. fokára állhattak fel.

Vasárnap Orosháza rendezett „B” kategóriás vívóversenyt, ahol Fekésházy Ambrus az előkelő 5. helyet szerezte meg felnőtt férfi kard számban.

– Sokszor elmondtuk már, hogy kiváló döntés volt a fúzió a TFSE-vel, amit ez a hétvége is bizonyított -kezdte beszámolóját Sápi Máté az Interfencing elnöke. – Hiszen a mi egyesületünk szerezte a legtöbb egyéni és csapat érmet az u14-es bajnokságban. Gratulálok a versenyzőinknek és a mestereknek.

Dávid László is elégedett volt a hétvégén látottakkal. – Úgy érzem, hogy remek hétvégét zártunk, hiszen nem volt olyan versenyszám, ahol ne szereztünk volna legalább egy döntős helyezést. Az idei évi országos bajnokságokból csupán egy verseny, a gyermek korosztályúak magyar bajnoksága maradt hátra, ahol szintén (v)érmes reményekkel állhatnak pástra sportolóink. Nagyon erős idényt zárunk sportszakmai szempontból – nyilatkozta.

– Interfencing DSC / TFSE –


Döntős eredmények

Fiú kard egyéni: 3. Katus Donát 5. Tóth Bertalan 6. Kocsis Márton

Leány kard egyéni: 6. Wladimír Véda Anna

Fiú kard csapat: 2. TFSE I. (Katus Donát, Kocsis Márton, Mindák Máté, Tóth Bertalan) 7. TFSE II. (Bányay Marcell, Hanzély Zsombor, Sápi Vince, Vajda Oszkár)

Leány kard csapat: 3. TFSE (Kováts Katalin, Róka Orsolya, Tóth Liliána, Wladimír Véda)