Újabb világbajnoki bronzérmet szerzett Németh Luca

Akt.:
Németh Luca (jobbról) újra a dobogón
Németh Luca (jobbról) újra a dobogón - © Fotó: ÉM
Miskolc – A pénteki bronz után vasárnapi is harmadik lett a miskolci versenyző, és összetettben is ez lett a helyezése.

A második versenynapon is bronzérmet nyert és az összetettben is a harmadik helyet érdemelte ki a miskolci Németh Luca múlt hétvégén, az Olaszországban megrendezett ifjúsági terepfutó-világbajnokságon. A magyar válogatott további három, szintén miskolci tagjai is remekül helyt álltak a rendkívül erős mezőnyökben.

Megismétlődött

A múlt hétvégén az olaszországi Fonte Cerreto városában megrendezett esemény vasárnapi második versenynapján megismétlődött a pénteki nyitónap koreográfiája: a 16 esztendős Németh Luca a 16,7 km-es, 1800 méter szintemelkedéssel nehezített sky-versenyszámban is (csakúgy, mint a pénteki vertikálban) harmadikként érkezett célba, megszerezve ezzel második vb-bronzérmét. A siker értékét növeli, hogy az első két helyen végzett spanyol és andorrai lány egy évvel idősebb Lucánál. A két egyéni eredmény alapján kihirdetett kombinált (összetett) értékelésben Németh Luca szintén a harmadik helyen zárt.

A szintén a 16-17 éves korosztályban versenyző Farkas Balázs harcossága, jó formája az előkelő 13. helyet hozta meg számára. A junioroknál Iván Levente sem akart lemaradni társaitól, melynek az lett a vége, hogy nagy futással a 17. pozícióban fejezte be a küzdelmet. Az U23-as korcsoportban Büki Ádám is bizonyította a miskolci terepfutó sport erősségét, 15. helyével alaposan letette a névjegyét.

A Németh Csaba vezette csapat valamennyi tagja ­összetettben a top20 között végzett.

ÉM-SZIS


Eredmények

Sky-versenyszám:

Ifjúsági leányok (16,7 km, 1800 méter szintemelkedés): 3. Németh Luca (DTC-Nomád Terepfutó Suli) 2:32:37 óra.
Ifjúsági fiúk (16,7 km, 1800 méter szintemelkedés): 13. Farkas Balázs (MVSI-Nomád Terepfutó Suli) 2:21:04.
Junior fiúk (22,1 km, 2200 méter szintemelkedés): 17. Iván Levente (MVSI-Nomád Terepfutó Suli) 3:05:24.
U23 férfiak (22,1 km, 2200 méter szintemelkedés): 15. Büki Ádám (MVSI-Dynafit Team-Bükki Műhely)) 2:55:31,8.

Kombinált (összetett):

Ifjúsági leányok: 3. Németh Luca.
Ifjúsági fiúk: 12. Farkas Balázs.
Junior fiúk: 17. Iván Levente
U23 férfiak: 13. Büki Ádám.


Németh Luca az emberpróbáló terepen
Miskolc - A 3500 méteres, 1000 méter szintemelkedéssel nehezített pályát teljesítette. Miskolci dobogós hely született az International Skyrunning Federation augusztus 3–5. között Olaszországban zajló ifjúsági terepfutó-világbajnokság pénteki első versenynapján. Remek futással A Rómától 80 km-r...