Újabb vihar pusztított Tornanádaskán

Akt.:
Tornanádaska – Még nincs egy hónapja, amikor komoly pusztítást végzett a vihar Tornanádaskán: 26 házból kellett kiköltöztetni az embereket.

– Alig lélegezhettünk fel, most újra megismétlődött – mondta Beri Tamás polgármester. – Most is az egész faluban pusztított, de a legérintettebb terület megint csak az Akácos utca volt, mint egy hónappal ezelőtt.

A polgármester elmondta, 60 ingatlan cserepeit szaggatta fel a szél, amely akkora volt, hogy nemcsak a tetőt, hanem az egész oldalfalat, tűzfalat megmozgatta. Négy családot kellett kiköltöztetni, ők a rokonaiknál húzzák meg magukat.

Beri Tamás elmondta, az előző vihar utáni helyreállításban sokat segítettek a karitatív szervezetek, most azonban úgy tűnik, kezdhetnek mindent előlről.

– A tornanádaskaiaik ígérték, biztosítást kötnek tanulván a korábbi vihar okozta kárból. De erre nem volt idejük, annyira hamar jött az újabb – mondta.

A polgármester hangsúlyozta, az özönvízszerű esőzést követően falugyűlést tartottak, ahol mozgósította a helybélieket, hogy segítsenek egymásnak. Így dolgozik az egész falu, de attól tart, ez nem elég, hiszen az előző vihar már elvitte a tartalékaikat.

Kérdeztük, mekkora a mostani kár, de még nem tudta megmondani, még csak most fogják felmérni.

– Az egyes épületekben kisebb lehet a kár, mint a korábbi viharnál, de nagyobb területen több házat érint – mondta. Hat ingatlan sérült súlyosan, ezekben még a tűzfalakat is megmozgatta a szél.

ÉM-HM

Címkék: ,


Sporthírek