Újabb “unokázós” csalások miatt emeltek vádat Budapesten

Budapest – Újabb “unokázós” csalások miatt emeltek vádat Budapesten, az elkövetési érték hétmillió forint – közölte a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-vel.

Üveges Andrea tájékoztatása szerint egy 41 éves férfival szemben nyújtottak be vádiratot négy rendbeli csalás bűntette miatt. A vádlott időskorúaktól csalt ki pénzt oly módon, hogy ismeretlen társa telefonon a sértettek bajba jutott gyermekének vagy unokájának adta ki magát.

A bűncselekményeket 2014 augusztusában és 2015 elején követték el Budapest XI. kerületében, rendszeres haszonszerzési céllal, idős emberek kárára.

A férfi ismeretlen társa éjszaka telefonált, magát a sértett fiának vagy unokájának kiadva. Minden esetben azt állította, hogy ittasan közlekedési balesetet okozott, és a károk rendezéséhez azonnal pénzre van szüksége. A tévedésbe ejtett sértettekhez ezután a pénzért – mint az állítólagos unoka ismerőse vagy autószerelője – a vádlott ment el, akinek a kért összeget átadták.

A 41 éves férfi és társa négy sértettet tévesztett meg a csalássorozattal, az elkövetési érték összesen mintegy hétmillió forint.

A férfi ellen a kerületi ügyészség négy rendbeli, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen és a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat, és letöltendő börtönbüntetést indítványozott – olvasható a közleményben.

– MTI –