Újabb trolisofőrt ért áramütés?

A fődiszpécser elmondta, hogy le-fölszálláskor előfordulhat egy enyhébb áramütés a régi ZIU típusú orosz járműveken, de az nem jellemző, hogy – ahogy ez most is történt – a vezetőfülkében rázzon meg valakit az áram.

Áramütés gyanújával került kórházba a budapesti 70-es trolibusz vezetője hétfőn délután. A BKV fődiszpécsere szerint jól van. Fehérvári Tibor a Független Hírügynökségnek elmondta: a szakemberek egyelőre nem mértek áramot az érintett járművön. Fehérvári Tibortól megtudtuk: a sofőr néhány perccel egy óra után jelentette, hogy valószínűleg áramütés érte a 70-es trolin a Dózsa György út – Dvorák sétány kereszteződésénél. Mentőt hívtak hozzá és az Uzsoki utcai kórházba vitték megfigyelésre. Jól van, hamarosan hazaengedik – tette hozzá a fődiszpécser.

Fehérvári Tibor elmondta: a trolit a helyszínen megvizsgálták, de a műszerek nem mértek azon áramot és műszaki hibát sem jeleztek, ám a vizsgálatot folytatják. A fődiszpécser elmondta, hogy le-fölszálláskor előfordulhat egy-egy enyhébb áramütés a régi ZIU típusú orosz járműveken, de az nem jellemző, hogy – ahogy elvileg ez most is történt – a vezetőfülkében rázzon meg valakit az áram. Budapesten 47 darab van a 25 éves trolikból. Legutóbb augusztus 11-én szállítottak kórházba egy sofőrt áramütés gyanújával, szintén a 70-es troliról.