Újabb teszt előtt áll az Aluinvent-DVTK

Szécsi (a labdával) reméli, hogy a PINKK elleni meccsre fel tudnak pörögni
Szécsi (a labdával) reméli, hogy a PINKK elleni meccsre fel tudnak pörögni
Miskolc – Lehet, hogy a diósgyőri női kosarasok két tétmeccsük között nem is edzenek.

A női kosárlabda Európa Kupában az Aluinvent-DVTK a csütörtök esti, csehországi meccsét is megnyerte a DSK Basketball Nymburk ellen, 69-64-re, és ezzel ötpontos előnyt szerzett a jövő heti, miskolci visszavágóra. A káprázatos nemzetközi szereplést produkáló együttes, amelyik az idei EK-sorozatban még veretlen, kilenc meccsből kilencet megnyert, a legújabb sikerének másnapján nem hazafelé vette az irányt, ugyanis ma 18.00-tól már Komlón kell bajnokit játszania a PINKK Pécsi 424 vendégeként, az NB I 14. fordulójában. Hogy néhány száz kilométernyi utazást és rengeteg fáradtságot megspóroljon a gárda, a péntek éjszakát Szekszárdon tervezte eltölteni, illetve szombaton délelőttre ide iktattak be a programba egy dobóedzést, hogy a két tétmérkőzésük között legalább egy picit mozogjanak, találkozzanak a labdával. De mint kiderült: nem vehető biztosra, hogy ezt a tréninget megtartják…

Szóba került…

– Lehet, hogy nem lesz edzés, ez is szóba került a Szekszárdra buszozás során, mert felvetődött, hogy a videózás után egy kiadós séta többet használ, mintha elmennénk egy olyan terembe dobálni, ahol amúgy sem játszunk, mert sajnos, a mérkőzés helyszínén nem jutottunk edzési lehetőséghez – mondta Szécsi Orsolya, az Aluinvent-DVTK játékosa, aki arra a kérdésre, hogy emlékszik-e hasonló helyzetre, amikor két tétmeccs között nem vett részt edzésen, így felelt: – Nem ugrik be, hogy lett volna ilyen. De ez is egy teszt, és annyin átmentünk már, annyit megoldottunk jól, hogy valahogy ezt is csak sikerül.

Arra a kérdésre, hogy mennyire érzi magát fáradtnak, a játékos ezt válaszolta:

– Buszoztunk szerdán egész nap, csütörtök este meccset játszottunk, előtte még edzettünk, pénteken megint egész nap a buszon ültünk, de remélem, hogy ettől függetlenül a PINKK elleni meccsre fel tudunk pörögni.

Megtalálták

Arra a megjegyzésre, hogy a csapat tagjai közül neki kell majd a legkisebb fordulatszámot emelni, mert csütörtökön ő volt a csapat legjobbja, így reagált Szécsi Orsolya:

– Nem játszottam, nem játszottunk jól csütörtökön, csapatszinten messze elmaradtunk attól, amire egyébként képesek vagyunk, de azért ha nem is könnyen, valahogy azért csak megtaláltuk a győzelemhez vezető utat, és annak örülhetünk, hogy ez egy mérsékeltebb produkcióval is sikerült.

Arra a felvetésre, hogy mivel nőttek ellenfelük fölé a fontos Európa Kupa-mérkőzésen, a diósgyőri kosaras a következő választ adta:

– Az döntött, hogy a csapategység ezúttal is erős volt, hiába nem ment a játék igazából senkinek, harcoltunk, küzdöttünk, egymásért, a közösségért, és mindenkinek sikerült éppen annyit hozzátennie a mérkőzéshez, ami elég volt ahhoz, hogy előnyt szerezzünk a visszavágóra.

– Berecz Csaba –
hirdetés


hirdet�s