Újabb nevek a miskolci adóslistán

Miskolc, 2012. október 2., kedd (MTI) – Továbbra is közzéteszi honlapján a miskolci önkormányzat mindazok nevét, akik helyi, illetve gépjárműadóval tartoznak a városnak, a listán jelenleg 712 magánszemély szerepel, adósságuk összege mintegy 426 millió forint.

Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében arról írt, hogy a lista megjelenése előtt a hivatal levélben is tájékoztatja az érintetteket.

“A hátrányos következményekkel járó közzététel elkerülhető a tartozás haladéktalan rendezésével, illetve részletfizetés és halasztás is kérhető” – tartalmazza a közlemény, megjegyezve: az adózók az értesítések átvétele után kapnak két-három hetet tartozásuk rendezésére, mielőtt a honlapon közzétennék nevüket.

Az októberi lista 220 névvel egészült ki az első félévben lejárt a tartozás miatt. A névsort először február 20-án ismertette az önkormányzat, azóta mintegy 70 millió forintot fizettek be az érintettek.

Az adózás rendjéről szóló törvény január 1-jétől hatályos új rendelkezése alapján tette közzé Miskolcon a polgármesteri hivatal mindazok nevét, akik a városnak adóval tartoznak, a honlapon ennek összege is olvasható.

Az adósok nevének nyilvánosságra hozataláról többek között Tiszavasvári, Keszthely, Pilismarót, Maklár, Kaposvár, a Fejér megyei Torda és Gyúró, valamint Budapest XII. és XVII. kerülete is határozott az idén.

– MTI –