emlékverseny

2019.06.04. 09:00

Szeleczky Zita emlékére rendeztek szavalóversenyt

A szavalóverseny mellett idén több rendezvénnyel emlékeznek meg az ismert színésznőről Nekézsenyben.

Marosréti Ervin

Szomor Sára

Forrás: ÉM

„Viszem a magyar verset mindenüvé, ahol a szívek kinyílnak és vágyakoznak utána” – ezek a szavak Szeleczky Zita tollából származnak, aki már két évtizede itt hagyva a földi világot, örök álmát alussza a nekézsenyi temetőben. Legendás volt gyönyörű vers­mondása, s emigrációja nehéz évtizedeiben a világ minden táján élő magyarságnak sokszor csak az ő verses-dalos estjei jelentették a kapcsolatot a szeretett hazával.

Emlékére immár harmadik alkalommal hirdették meg a szavalóversenyt Nekézsenyben, az idén általános iskolák felső tagozatosainak. Az Együtt Nekézsenyért Egyesület, a helyi önkormányzat és az ÓMI Városi Könyvtár munkatársai fogadták a szép számú jelentkezőket a Balogh Béni Közösségi Házban, akik nemcsak Ózdról és az Ózdi járásból, hanem megyénk más térségeiből is érkeztek a versenyre.

A győztesek

Az 5–6. osztályosok között Csipkés Kristóf, az ózdi Vasvár Úti Általános Iskola, a 7–8. osztályosok között pedig Szomor Sára, a parasznyai Pitypalatty-völgyi Református Általános Iskola tanulója végzett az első helyen.

Nekézsenyben Szeleczky Zita halálának huszadik évfordulóján az idei évben több program várja a múlt század egyik legnagyobb színművészének tisztelőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában