Tiszaújváros

2019.10.04. 12:00

Az extrém sportok napján jártunk a Brassai-gimiben

A futballkedvelők sem maradtak sporteszköz nélkül a nap során Tiszaújvárosban.

Az íjászat aratta a legnagyobb sikert

Forrás: Krónika

Különleges sportokat lehetett kipróbálni az SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a közelmúltban – tudósít a Tiszaújvárosi Krónika.

Mindenki részt vett

Az iskola a MOL Petrolkémia Zrt. és a Tiszaújváros jövőjéért Alapítvány támogatásával rendezte meg az Extrém Sportok Napja a Brassaiban elnevezésű programját. A pályázaton nyert lehetőségen az iskola minden diákja részt vett. A középiskolások három sportággal is megismerkedhettek közelebbről. A legnépszerűbb az íjharc volt, ahol két öt vagy hat tagból álló csapat küzdött meg egymással. Rövid tájékoztatás előzte meg a harcot, hiszen veszélyes sportnak látszott, még akkor is, ha szivacsgolyó van az íjak végén.

Védőfelszerelésben

Nagyon fontos, hogy a védősisak mindenkin rajta legyen a játék végéig – tartotta az eligazítást a harcot megelőzően Bukovinszki Bence, a mátrafüredi Hegyi Sportok Bázisának túravezetője. – Erre azért van szükség, mert a lövedék a szemben és a halántékon is sérülést okozhat.

A futballkedvelők sem maradtak sporteszköz nélkül. Dartsfociban próbálhatták ki, ki tud a legpontosabban célba lőni.

– A rendelkezésünkre álló támogatásból olyan programot hoztunk a brassais diákoknak, ahol nemcsak bemutatjuk a különleges sportágakat, hanem ki is próbálhatják azokat – nyilatkozta Baloghné Szerencsi Éva, a „Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Szakközépiskola és Szakmunkásképző diákjainak oktatásáért, neveléséért és kultúrájáért” Alapítvány kuratóriumi tagja. – Ezzel a sportos délelőttel szeretnénk közelebb hozni tanulóinkhoz a különböző sportágakat, a sport szeretetét. Bízunk abban, hogy az extrém mozgásformák meghozzák a sport iránti érdeklődést azoknak a diákoknak is, akiknek eddig nem volt az életük része a testmozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában