Újabb KMB-irodát avattak föl

Újabb KMB-irodát avattak föl
Újabb KMB-irodát avattak föl - © Fotó: Marosréti Ervin
Hangony – A Hangony-völgyében a beruházásnak köszönhetően nagyon rendőri jelenlét várható.

Az Ózd melletti Hangonyon átadták azt a Körzeti Megbízotti Irodát, amely lehetővé teszi a településen a nagyobb rendőri jelenlétet. A körzeti megbízott ugyanis a helyiségben elérhető rendszernek köszönhetően összeköttetésben áll az országos hálózattal, így az adminisztrációs ügyeket nem kell Ózdon intéznie. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy több időt tölthet a területen, ami a lakosság biztonságérzetét is növelheti. Emellett a hangonyiaknak is könnyebbséget jelent az iroda, hiszen a rendőrséggel kapcsolatos intézni valókért szintén nem kell a városi kapitányságot felkeresniük.

– Lényegesen megkönnyíti a dolgomat a mostani fejlesztés – mondta el kérdésünkre Szin István, körzeti megbízott. – Gyakrabban tudok majd fogadóórát tartani, a kapcsolattartás lényegesen szorosabb lesz a lakossággal, mint eddig. Az átadással gyakorlatilag a rendszer is használhatóvá vált, gyakorlatilag ugyanazt a munkát el tudom helyben végezni, amit eddig az ózdi kapitányságon.

Hatvanötnél járnak

Ózd környékén már a negyedik KMB-irodát adták át: Arló, Csernely és Domaháza után Hangony következett a sorban. Megyei szinten azonban még jobb a helyzet – árulta el a szalagátvágás után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője.

– Több mint 250 körzeti megbízott teljesít szolgálatot nap, mint nap a megye településein – fogalmazott Kovács Béla. – A munkájukat most már 65 iroda könnyíti meg, amely gyakorlatilag közelebb hozzá a rendőrt és a lakosságot egymáshoz. Új épületeket is adunk át, illetve régi ingatlanokat is újítunk föl folyamatosan, az a célunk, hogy ezt a hálózatot a későbbiekben is bővíteni tudjuk.

A rendőr-polgárőr együttműködés jegyében Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség megyei elnöke bejelentette: a hangonyi egyesület számára 100 ezer forint működési hozzájárulás mellett, két kerékpárt, éjjel látó készüléket és világítóeszközöket adományoztak, hogy a polgárőrök még hatékonyabban segíthessék a rendőrség munkáját.

ÉM-ME