Nagyvilág

2010.09.13. 19:30

Még mindig nem tudják azonosítani a dán hotelrobbanás gyanúsítottját

<p>A dán rendőrség hétfőn közölte, hogy még mindig nem tudták azonosítani a pénteki, koppenhágai hotelben történt robbanás gyanúsítottját. A rendőrség közlése szerint a férfi mindent megtett személyazonossága titokban tartására: még műlába sorozatszámát is megsemmisítette.</p>

Az ismeretlen férfit nem sokkal azután tartóztatták le, hogy állítólag felrobbantott egy kisebb bombát a Koppenhága belvárosában lévő Jörgensen szálló egyik mellékhelyiségében. A robbanásban a fején megsebesült férfit a szállodához közel található parkban kapták el a rendőrök. A férfi azonosságát azonban azóta sem sikerült megállapítani.

Egy dán nyomozó elmondása szerint a férfi "mindent meg tett személyazonossága elrejtésére". A gyanúsított, aki semmit sem árult el magáról az őt kikérdező rendőröknek, még műlába sorozatszámát is eltűntette. Vallási irányultságához sem kerültek közelebb, miután keresztény, muzulmán és zsidó vallású szent szövegeket is kért.

A koppenhágai rendőrfőkapitány egy nappal korábban közölte, hogy nem tudták megállapítani a gyanúsított nemzetiségét. Svend Foldager azt közölte, hogy a férfi 187 centi magas, "közép- vagy dél-európai a kinézete", tökéletesen beszél franciául, és más nyelveken is tud. A rendőrfőnök bejelentése szerint ujjlenyomatot vettek, és az Interpolon keresztül próbálják azonosítani a férfit.

A férfi egy hamis belga személyigazolványt használt, és azon kívül még kettő hamis személyazonossága volt. A rendőrség nyilvánosságra hozta egy biztonsági kamera felvételét a férfiről, abban a reményben, hátha felismeri valaki. A férfit október negyedikéig tarthatják őrizetben vádemelés nélkül.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!