Nagyvilág

2010.05.22. 10:37

Megtalálták a lezuhant afgán gép fekete dobozát

<p>A mentőalakulatok megtalálták a hétfőn lezuhant afgán repülőgép fekete dobozát - közölte szombaton az afgán közlekedésügyi minisztérium szóvivője.</p>

A Pamir Airways nevű afgán légitársaság repülőgépének roncsait szerdán fedezték fel, Kabultól húsz kilométernyire, egy nehezen megközelíthető, hegyvidékes területen. A szerencsétlenségnek szinte biztosan nincsen túlélője. A gép fedélzeten 44 ember volt.

A pilótafülkében zajlott beszélgetéseket rögzítő adathordozót még pénteken találták meg a gép roncsainál kutató mentőalakulatok - közölte az afgán közlekedésügyi minisztérium szóvivője. Elmondása szerint egyelőre nem tudni, miért zuhant le az Antonov 24-es típusú gép.

A gép roncsait szerdán találták meg, Kabultól húsz kilométernyire, több mint négyezer méteres magasságban, egy hegyoldalon. A gépen utazó emberek közül szinte biztos, hogy senki sem élte túl a zuhanást. A holttestek nagy részét már megtalálták, de néhányan még a hó alatt lehetnek - közölte a szóvivő.

Az ország északi részén található Kunduzból Kabulba tartó repülőn 44-en utaztak, köztük külföldiek - három brit, két török és egy amerikai állampolgár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!