Helyi közélet

2015.05.04. 13:35

Sátoraljaújhely még egy börtönt szeretne

Sátoraljaújhely - Az MTI-ben látott napvilágot a közelmúltban a hír, miszerint 40 önkormányzat pályázott a BVOP-nél börtön létesítésére.

Sátoraljaújhely - Az MTI-ben látott napvilágot a közelmúltban a hír, miszerint 40 önkormányzat pályázott a BVOP-nél börtön létesítésére.A hírrel kapcsolatban megkérdeztük a BVOP Kommunikációs Főosztályát, érinti-e a megyénket a pályázók köre, mire az alábbi választ kaptuk: „Sajnos nem tudunk tájékoztatást adni a megkeresésével kapcsolatban, mivel jelenleg is zajlik a pályaművek értékelése. Ahogyan az MTI sajtóközleményében szerepel, május végén tudunk visszatérni kérésére. Megértését köszönjük.”

Miután Sátoraljaújhely központjában található egy fegyház és börtön, ezért megkérdeztük a város polgármesterét, Szamosvölgyi Pétert, Újhely a pályázók között van-e?

– Természetesen igen, mi is beadtuk a pályázatunkat. Miután zöldmezős beruházásról van szó, és vannak ilyen területeink, mi is jeleztük, szeretnénk elnyerni ezt a beruházást, amelynek a helye a széphalmi elágazás közelében lenne. Egy ilyen beruházás rögtön 150–200 új munkahelyet jelentene, azaz 200 család megélhetését, akiknek a gyerekei itt járnának óvodába, iskolába. Miután már több mint száz éve van börtön nálunk, már megtanultuk, hogy az sokkal több hasznot jelenthet a városnak, mint amennyit ártana – mondta Szamosvölgyi Péter.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában