Újabb „herbál-kereskedő” őrizetben Miskolcon

Akt.:
Újabb „herbál-kereskedő” őrizetben Miskolcon
Újabb „herbál-kereskedő” őrizetben Miskolcon - © Fotó: police.hu
Miskolc – A rendőrök egy újabb férfit fogtak el, aki a gyanú szerint Miskolcon, az Ötödik utcában úgynevezett új pszichoaktív anyagot, „bio füvet” árusított a környékbelieknek, köztük fiatalkorúaknak.

Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság V. Béla 36 éves helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Miskolcon, az Ötödik utcai lakásában elfogásáig úgynevezett „herbál” nevű, kábító hatású anyagot árult. A 2015. június 23-án végrehajtott akcióban a Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Alosztályának nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alegység munkatársainak bevonásával fogták el a drogdílert.

A rajtaütést megelőzően, nem egész egy óra leforgása alatt a nyomozók a gyanúsított lakásáról távozó öt olyan személyt – köztük 18. életévét be nem töltött, fiatalkorúakat – vontak intézkedés alá, akiktől a végrehajtott ruházatátvizsgálás során azonos kinézetű fehér papír pakettekben zöld növényi törmelékek kerültek elő.

A gyanúsítottnál megtartott házkutatáson a rendőrök készpénzt, valamint nagyobb kiszerelésben és eladásra „kiporciózva” új pszichoaktív gyanús anyagokat foglaltak le.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –