Újabb fejlesztés a bükkaranyosi óvodában

Bükkaranyos – A közbeszerzési eljárás során kiválasztott, közreműködő cégek vezetői és Nagy Lajos polgármester aláírták a kivitelezői szerződéseket, így az ünnepi hosszú hétvége után megkezdődhet a közel 10 millió forintos fejlesztés a bükk­aranyosi óvodában és annak konyháján.

Az elmúlt évek során két ütemben kívül és belül megújult az óvoda–konyha–étkező épület együttese, annak fűtésrendszere, világítása és konyhai gépei.

Teljesen új eszközparkkal

A 2015. év végén elnyert, ismét a Belügyminisztérium által támogatott pályázatból – mely 100 százalékban fedezi a költségeket – most 2 darab, az új minőségi előírásoknak megfelelő konyhai gépet tud vásárolni az önkormányzat, így a már teljesen új eszközparkkal az egészséges, modern étkeztetés biztosítható a gyermekeknek és a szociális étkeztetésben résztvevőknek.

A pályázat másik részében napelemek kerülnek fel az épületegyüttes tetejére, melyek termelése teljes mértékben biztosítja majd az épület elektromosáram-ellátását, ezzel éves szinten 5–600.000 forintot megtakarítva az önkormányzat költségvetése részére, mely összeg egyéb fejlesztésekre fordítható a településen.

A munkálatok – az időjárás függvényében – áprilisban zajlanak, a kivitelezés az óvoda és a konyha nyitvatartását nem módosítja.

ÉM