Friss hírek

2008.11.20. 15:40

Elfogtak egy fegyveres rablást szervező rendőrt - egyelőre tagad

<p>A Budapesti Nyomozó Ügyészség munkatársai elfogtak és őrizetbe vettek egy rendőrt, aki tavasszal egy fegyveres rablást szervezett két civil ismerősével. A rablók több millió forint zsákmányra számítottak, de csak 140 ezer forintot szereztek.</p>

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a százados az akció megszervezésekor még a XVIII. kerületi kapitányság állományába tartozott, ám azóta a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysághoz került. A gyanú szerint a rendőr május végén rávette társait arra, hogy egy rablással szerezzenek pénzt: ő azt vállalta, hogy elintézi, az akció idején ne legyenek járőrök a közelben, és a nyomok eltüntetéséről is gondoskodik. A két civil július első napjaiban, az esti órákban egy budapesti, XVIII. kerületi magánlakáshoz mentek, ahonnét reményeik szerint több millió forint készpénzt tudtak volna elhozni. A lakás tulajdonosát megfenyegették, de az áldozat nem engedelmeskedett. Megverték, késsel fenyegették és megkötözték, majd 140 ezer forinttal és egy gáz-riasztó fegyverrel menekültek el.

A Független Hírügynökség információi szerint a gyanúsítottakat szerdán fogták el, az akcióban az Országos és a Budapesti Rendőr-főkapitányság egységei és a Nyomozó Ügyészség is részt vett. Úgy tudni, a három ember közül volt, aki vallomást tett, de a rendőr tagadja, hogy köze lett volna a rabláshoz. A századost fegyveresen elkövetett rablás miatt, mint felbujtót, társait fegyveresen elkövetett rablás miatt vették őrizetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!