Friss hírek

2008.11.05. 08:48

Játékos vetélkedősorozat az energiatakarékosabb életmódért diákoknak

<p>Klímaőrjárat címmel vetélkedőt hirdet 10-14 éves diákoknak a Magyar Természetvédők Szövetsége. A programban résztvevő iskolás csapatok 6 hónapon keresztül, 4 fordulóban mérhetik össze tudásukat. A legjobb 12 csapat a 2009. április 22-én, a Föld Napján tartott záró vetélkedőn versenyezhetnek a program fődíjaiért.</p>

A Klímaőrjárat célja, hogy játékos formában ismertesse meg a diákokat a környezettudatos életmóddal és a takarékos energiafelhasználással. Az idei program egy több éves hagyomány folytatása. Tavaly több mint félszáz csapat vett részt a pályázatban az ország minden tájáról.

Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége éghajlati programvezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a programban szerepel rajzpályázat, játékos teszt, de energiatakarékossági ötleteket és tervet is kell majd készíteniük a versenyzőknek. Az utóbbi egy részét meg is kell a játék végén valósítaniuk az iskolásoknak.

A 3-5 fős diákcsapatok jelentkezését a szervezők a www.eghajlatriado.hu címen várják. A honlapon a vetélkedősorozaton résztvevő csapatok az eredményeket is nyomon követhetik majd. A legjobb három csapat egyhetes kiránduláson vehet részt, a legügyesebb csapat pedig egy projektort nyer.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!