Friss hírek

2009.09.13. 21:06

78 milliót is kaphatna Kocsis István, ha menne - TV2, Tények

<p>Akár hetvennyolc millió forintos végkielégítést kaphatna a BKV vezérigazgatója - számolt be a birtokába jutott dokumentumra hivatkozva a TV2 Tények címû mûsora. A dokumentum szerint a Kocsis István fizetésére és végkielégítésére vonatkozó szabályokat már a mostani vezetés javasolta 2008 szeptemberében, az igazgatóság és a felügyelõbizottság pedig jóváhagyta azt. A vezérigazgatónak távozáskor 21 havi jövedelem járna.</p>

Kocsis Istvánnak a Tények birtokába került dokumentum szerint távozásakor 14 havi végkielégítés, négyhavi titoktartási pénz és száz nap felmondási idõ jár. Ez összesen 21 havi jövedelem, amiben a fizetésén kívül a jutalom is benne van, és ami elvben akár 78 millió forint is lehet. A Tényekben elhangzott: a vezérigazgató lemondott a szerzõdésében meglévõ 4 havi, úgynevezett titoktartási pénzrõl. Enélkül és ha egyetlen fillér jutalmat sem kapna, 25,5 millió forint járna neki.
A dátum szerint 2008. szeptemberében, tehát már a új vezérigazgató idején módosították a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!