Újabb csatár érkezett a DVTK Jegesmedvékhez

Berta Ákos a DVTK Jegesmedvék játékosa
Berta Ákos a DVTK Jegesmedvék játékosa - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Berta Ákos a Debreceni HK-tól érkezett a miskolciakhoz.

Az 1987-es születésű csatár a múlt héten érkezett, jelenleg csapatunkkal edz, és hamarosan a nagyközönség előtt is bemutatkozik. Berta Ákos a DVTK hivatalos honlapjának nyilatkozott.

– Üdvözlünk a DVTK Jegesmedvéknél! Milyen előzmények után szerződtél most hozzánk?

Berta Ákos: – Köszönöm! Debrecenből érkeztem, és mint azt a legtöbben tudják, a tavalyi klubom sajnos befejezte működését. Velem együtt nagyon sok csapattársammal válaszút elé kerültünk: vagy megpróbálunk elszerződni máshova, vagy befejezzük pályafutásunkat. Nekem nagyon sokat jelent a jégkorong, így nagyon örültem, amikor a DVTK megkeresett.

– Mivel telt az utóbbi fél év számodra?

Berta Ákos: – A szezon befejezése után szakmai gyakorlaton vettem részt villamosmérnökként, illetve nyári edzésekre jártam, igyekeztem formában tartani magam. Körülbelül két hónapja derült ki, hogy megszűnik a klub, így maradtam a cégnél, de közben próbáltam formában tartani magam arra az esetre, ha sikerül leszerződni valamelyik csapathoz.

– Melyek az első benyomásaid a csapatról?

Berta Ákos: – Nagyon jó a légkör, látszik, hogy nem véletlenül címvédő a DVTK. Első alkalommal meg is lepett, hogy ennyire közvetlenek a srácok, és jó az atmoszféra csapaton belül, hiszen kívülről nem ez a benyomás. Nagyon jó a csapat magja, sok játékost személyesen ismerek, illetve sokan dunaújvárosi kötődésűek, így remélem, könnyen be tudok majd illeszkedni.

– Milyen céljaid vannak erre az évre?

Berta Ákos: – Elsősorban szeretném megmutatni a klub vezetőinek, az edzőnek és a csapatnak, hogy jó döntés volt a leigazolásom. Szeretnék hasznos tagja lenni a csapatnak, és természetesen kupát és bajnokságot nyerni, sok jó pillanatot szerezni a közönségnek.

Forrás: dvtk.eu