Újabb csalók házalnak a Tigáz embereként

Akt.:
Miskolc – Újabb csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén. Novemberben szénmonoxid-riasztó készülékeket próbáltak értékesíteni, most pedig műszaki biztonsági felülvizsgálat címén igyekeztek pénzt beszedni a Tigáz nevében – tájékoztatta lapunkat Száraz Gábor szóvivő.


Mint közleményében tudatta, Sajószentpéterről érkezett a bejelentés, hogy a Tigáz nevében műszaki biztonsági felülvizsgálatra hivatkozva pénzt próbálnak kicsalni a fogyasztóktól. A magukat a TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. megbízottjainak kiadó, illetve a társaságokra hivatkozó csalók azzal keresték fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy gázkészülékeik, berendezéseik egyes részei (például a flexibilis cső) csereérettek, amit ők orvosolnak – természetesen azonnal pénzt kérve, hol előlegként, hol munkadíjként.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. lapunkon keresztül is igyekszik felhívni ügyfelei figyelmét, hogy munkatársaik, valamint megbízott külső vállalkozóik semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött csekken bonyolítja le.

Arra kérik ügyfeleiket, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról meggyőződtek. A TIGÁZ megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat. A társaság arra kéri ügyfeleit, amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatukon, a 06-40/333-338-as telefonszámon.

ÉM