Újabb baleset az M30-ason, teljes útzár

Akt.:
Újabb baleset az M30-ason, teljes útzár
Újabb baleset az M30-ason, teljes útzár
Miskolc – Újabb súlyos közlekedési baleset történt az M30-as autópályán, a kistokaji lehajtótól mintegy 500 méterre Miskolc irányában.

Az előző balesetből kifolyólag feltorlódott az autós és kamion sor a kistokaji lehajtó előtti szakaszon, amikor két kamion megállt a sor végén egymás mögött, egy harmadik kamion viszont nagy lendülettel belehajtott a második hátuljába, az utolsó előtti kamion pedig belecsattant az elsőbe.

20181113_123518_resized

Az ütközés következtében a leghátsó kamionnak a fülkéje teljesen összeroncsolódott, benne a sofőrrel, akit a helyszínre kiérkező tűzoltók feszítővágó segítségével kiszabadítottak és átadták a mentőknek. A második kamion sofőrje is megsérült, ő könnyebben, de őt is elvitték kórházba a mentők.

A balesetet okozó kamion rakománya nagy részben a földre borult, a jármű gázolaj tartálya kilyukadt és nagy mennyiségű üzemanyag ömlött a földre.

20181113_123741_resized

A helyszínre érkezett még egy mentőhelikopter is, de szerencsére „üresen” távozott, ugyanúgy, mint a másik baleset helyszínéről.

20181113_124025_resized

A baleseti helyszínelés és műszaki mentés feltehetően sok-sok óráig el fog tartani, így minden autóst, aki Miskolc felé szeretne a sztrádán közlekedni, a rendőrség kéri, hogy válasszanak más útvonalat.

20181113_124726_resized

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság azt javasolja a közlekedőknek, hogy a gyorsforgalmi úton bekövetkezett balesetek miatt – Miskolc belvárosának tehermentesítése érdekében – lehetőség szerint az M30-as főút Miskolcot elkerülő (Miskolc-Dél és Észak közötti, és 306-os út) szakaszát vegyék igénybe.


Szembement a forgalommal az M30-ason, többen megsérültek Miskolcnál
Miskolc - Elsődleges információink szerint szembement a forgalommal egy autó az M30-as autópályán Miskolc határában. Úgy tudjuk a balesetben többen megsérültek. A rendőrség teljes szélességében lezárta a Miskolc felé haladó sávokat, Kistokaj felé terelik a forgalmat. A jelenleg rendelkezésre álló...