Új vezető a Borsodi Sörgyár élén

Akt.:
Új vezető a Borsodi Sörgyár élén
Új vezető a Borsodi Sörgyár élén
Bőcs, Budapest – 2012. július 1-jétől Petr Kovarik veszi át a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatói feladatait. Tőtös Zsolt, aki 2010. augusztus 1-jén vette át a stafétát, úgy döntött, elhagyja a vállalatot személyes tervei megvalósítása érdekében. Petr Kovarik 2011 novemberében csatlakozott a Borsodi Sörgyár menedzsmentjéhez Key Account igazgatóként.

„Nagy kihívást jelent ez a kinevezés, és minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy a cégvezetés által elindított folyamatokat továbbvigyem, és biztosítsam ezzel a vállalat sikereit a jövőben. Köszönettel tartozunk Tőtös Zsoltnak, aki az elmúlt években új alapokra helyezte a vállalatot, folytatjuk az általa kijelölt utat.” – nyilatkozta Petr Kovarik.

A társaság közelményéből kiderül, Petr Kovarik közel 20 év tapasztalattal rendelkezik a söriparban, korábban a Pivovary Staropramen Sörgyárban, Prágában töltött be különböző pozíciókat.

1994-ben labor technológusként kezdte karrierjét, majd gyárigazgatóként, később logisztikai igazgatóként dolgozott. A Pivovary Staropramen kereskedelmi csapatában folytatta karrierjét 2005-ben, ahol egy év múlva on-trade kereskedelmi igazgatóvá nevezték ki. Feladatai 2010-től a szlovák piac irányításával egészültek ki.

A Borsodi Sörgyárban eltöltött néhány hónap alatt a kereskedelmi csapat nagyszerű eredményeket ért el. Petr Kovarik jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a StarBev csoporton belül sikeres vállalat épülhetett fel Csehországban és Magyarországon is.