Új tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Akt.:
Új tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Új tűzoltók Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - © Fotó: Dojcsák Dávid c. tű. szds.
Miskolc – A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki, akik közül nyolcan kerültek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába.

Az új kollégákat Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató köszöntötte Miskolcon, az igazgatóság tanácstermében hétfőn délelőtt. A szervezet vezetője gratulált az eddigi tanulmányokhoz és sikerekhez, egyben felhívta a figyelmüket arra, hogy beosztásukban még sok olyan dolgot el kell sajátítaniuk, amelyek elengedhetetlenek lesznek a hivatásos szolgálat során. A köszöntés után az igazgatóság szakmai és gazdasági igazgató-helyettese, majd a megyei tűzoltósági főfelügyelő és a humán szolgálatvezető ismertette a legfontosabb tudnivalókat és elvárásokat a fiatal tűzoltókkal.

tuzoltok1

Az új kollégák csütörtöktől állnak szolgálatba a Miskolci-, a Mezőkövesdi-, a Kazincbarcikai- és a Szendrői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon, majd egy tematikus képzési program szerint kezdik meg szakmai felkészülésüket, amely kiegészíti az iskolában elsajátított ismereteket és segítséget nyújt a beilleszkedésben.

tuzoltok3

Fotók: Dojcsák Dávid c. tű. szds.