Új tornacsarnok épül Bükk­aranyoson

Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere
Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere - © Fotó: Ádám János
Bükkaranyos – Több mint 300 millió forintot nyertek fejlesztésekre, és uniós forrásra is várnak.

Tornacsarnok, új járda és aszfaltos utak épülnek abból a 306 millió forintból, amivel a Belügyminisztérium támogatja Bükk­aranyost. A támogatásról még decemberben döntött a kormány, januárban pedig az erről szóló értesítést is megkapta a település.

Nem csak az iskolának, az egész településnek hasznos lesz. Nagy Lajos

Három fejlesztés

– Három fejlesztést valósítunk meg ebből az összegből – kezdte Nagy Lajos, Bükkaranyos polgármestere. – Az első és talán a legfontosabb egy új tornacsarnok építése. Az iskolának ugyanis nincs tornaterme, a diákok egy átalakított tanteremben tornáznak. Ha megépül az új csarnok, akkor a mindennapos testnevelés órákhoz meglesznek a feltételek.

A polgármester szerint azonban nem csak az iskolának lesz hasznos egy új tornacsarnok megépítése, de a település számára is. A művelődési ház ugyanis kicsi, 80 főnél nagyobb rendezvényeket nem tud befogadni, ha lesz tornacsarnok, az helyet adhat közösségi eseményeknek is. Arról nem beszélve, hogy a csarnok mellett az iskola udvara, kertje is megújul.

„A beruházás közel 200 millió forint lesz, jelenleg az építési engedélyek megszerzése van folyamatban, terveink szerint ősszel indulhat a fejlesztés, jövő tavaszra pedig elkészül az új tornacsarnok” – sorolta a polgármester.

A támogatásból új járdára is jut majd Bükkaranyoson, a biztonságos közlekedés érdekében teljes hosszában – mintegy 3000 méteren – megújul a főutcai járda. Ez körülbelül 80 millió forintba kerül majd, a tervek szerint ezt a munkát nyáron elkezdik. A maradék pénzből pedig a jelenleg rossz állapotban lévő belterületi utak aszfaltozására is lesz lehetőség a településen.

Nagy Lajos kitért arra is, több uniós pályázatuk is elbírálásra vár, például egy ár- és belvízvédelmi beruházással kapcsolatos, egy 12 férőhelyes bölcsőde építésére is pályáztak, illetve energetikai fejlesztésekhez is várnak uniós forrást.

ÉM-NSZR