Új tisztségviselők az MSZP Országos Választmányában

Szűcs Erikát és Schiffer Jánost választották szombaton az MSZP Országos Választmányának elnökhelyettesévé. Szűcs Erika már előzőleg is betöltötte ezt a tisztséget, Schiffer Jánost pedig újonnan választották meg. A testület munkájában az új szabályzat szerint három bizottság is részt vesz, ezek elnökeit szintén megválasztották a szombati ülésen.

A választmány stratégiai bizottságát Barabás János, a társadalmi kapcsolatak bizottságát Havas Szófia, a személyi és költségvetési ügyek bizottságát pedig Tukacs István vezeti – jelentette be az MSZP Országos Választmányának elnöke.

Simon Gábor elmondta azt is: állásfoglalást fogadott el a választmány, melyben elítélik a szélsőjobboldali demonstrációkat. A kiáltványban tiltakoznak amiatt, hogy még mindig vannak olyanok, akik Európában szalonképtelen eszméket hirdetve, árpádsávos zászlók alatt próbálnak félelmet kelteni – fogalmazott.

Emelt fővel ünnepli az MSZP májust elsejét – mondta még Simon Gábor, aki arra biztatott mindenkit, hogy országszerte szervezzenek minél több ünnepséget és családi programot május elsején.

A szombati ülésen módosították a választmány szervezeti és működési szabályzatát is az új szervezeti felépítés miatt.