Friss hírek

2009.07.03. 11:09

Hatmillió forintot követel öt társasháztól a fűtést üzemeltető cég Székesfehérváron

<p>Hatmillió forintot követel öt társasháztól a fűtést üzemeltető cég Székesfehérváron. Ekkora a különbség a kazánnál és a lakásokban lévő mérők állása között. A cég szerint a lakók manipulálták az órákat, a lakók szerint azonban nincsenek jól szigetelve a kazánház és az épületek között földbe fektetett csövek. A Fogyasztóvédelmi Egyesület is vizsgálódik az ügyben. Álláspontja szerint nem lehet manipulálni a hitelesített órákat.</p>

A napokban jár le a fizetési határidő. A lakók azonban nem tudnak fizetni, ezért ügyvédhez fordultak. A fűtést üzemeltető Stopping Hugária Kft. is pert fontolgat. 14 milliós kintlevősége van, és elképzelhető, hogy csődvédelmet kell kérnie. Szerinte könnyen manipulálhatók az órák, erre bizonyíték, hogy van olyan lakó, akinek a mérők alapján nulla, vagy 3-400 forintos számlát küldtek ki.

A hődíj mellett a lakóknak télen és nyáron is 8 ezer forint alapdíjat kell fizetnie.

A székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Egyesület vizsgálatot folytat az ügyben. Az egyesülethez a legutolsó panasz a múlt héten érkezett.

Tavaly még nem voltak mérők, a hitelesített mérőket pedig nem lehet manipulálni. A fűtésnél van a lakásokhoz eljutásig veszteség, de nem ekkora- mondta a Független Hírügynökségnek Németh László, az egyesület elnöke. A beadott panaszok alapján szakemberekkel végeztet vizsgálatot. Még nem zárult le, de az már látszik, hogy duplán voltak elszámolva költségek - tette hozzá.

A lakások nem a városi távfűtéshez tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!