Új tappancsokkal gazdagodott a tanya Sajópetriben

Pogonyi Ágnes az egyik megmentett kutyussal
Pogonyi Ágnes az egyik megmentett kutyussal - © Fotó: Magánarchívum
Sajópetri – Néhány hónapja újra indult a Tappancstanya Állatvédő Egyesület, amely 2014 óta kisebb kihagyással menti a kóbor kutyusokat. A házaspár saját otthonában gondoskodik az árván maradt kutyákról.

– Kezdetben a Miskolci Állategészségügyi Telepről hoztuk el a gazdátlan, nehéz sorsú ebeket, de mióta megszületett a két gyermekünk, az Edelényi Gyepmesteri Teleppel működünk együtt és az utcáról mentünk – osztotta meg Pogonyi Ágnes, az egyesület elnöke. – Telephelyünk egyelőre nincs, udvarunkra, családi házunkba fogadjuk be férjemmel, Bodnár Ferenccel közösen gondozottjainkat, akik most három saját kutyánk mellett összesen nyolcan vannak. Jelenleg jótékonysági vásárokból próbáljuk fenntartani magunkat, de szükségesnek tartottuk, hogy egyesületet alakítsunk, mert így idővel az 1 százalékra is jogosultak lehetünk és saját telephelyben reménykedhetünk – hangsúlyozta.

Gazdásítás a céljuk

A beteg és a kölyökkutyákat előnyben részesítik.

– A hosszú hétvégén hoztunk haza egy kölyköt és még ketten várnak ránk. Nem régen pedig találtunk egy vak és daganatos kutyust, most őt kezeltetjük. Hetente járunk fotózni és videózni Edelénybe, és facebookos posztokat készítünk a telep kedvenceiről. Azt a kutyát, amelyik hozzánk került beoltatjuk, chippel látjuk el, és a felnőtteket ivartalanítjuk. Legfőbb célunk a gazdásítás, ez örökbefogadási szerződéssel működik nálunk, amelyben folyamatos kapcsolattartási lehetőséget kérünk – magyarázta az elnök.

DA