Kultúra

2013.03.04. 07:54

Jegyzet: Nekünk írta

<em>Ha a szabolcsi kötődésű fiatalember, ByeAlex soha nem tesz már semmit, akkor is többet ért el, mint sokak egész életükben: pár napig róla szóltak a hírek. Szombaton megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóversenyét, vasárnap pedig – kis túlzással – két részre szakította az országot.</em> <strong>Száraz Ancsa jegyzete</strong>.

Ha a szabolcsi kötődésű fiatalember, ByeAlex soha nem tesz már semmit, akkor is többet ért el, mint sokak egész életükben: pár napig róla szóltak a hírek. Szombaton megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóversenyét, vasárnap pedig – kis túlzással – két részre szakította az országot. Száraz Ancsa jegyzete.

Az egyik tábor szégyenről beszél: sok tízmillió forintért elkészült egy műsor hatalmas csinnadrattával és reklámhadjárattal, hogy a végén egy olyan versenyző győzzön, akiről a zsűritagok többször elmondták: a döntő legszerényebb képességű résztvevője. Alex rajongótábora viszont – kiderült, hogy az ovisok nagy része mostanában ByeAlexnek öltözik a farsangon ... – azt mondja, a dal kedves és aranyos, ennél pedig nem kell több. Én, aki nem vagyok szakértő, csak egy olyan hallgató, akinek van annyi hallása, hogy megkülönböztesse a fülsértőt attól, ami hamis, szóval én azt gondolom, hogy ez a dal pont olyan, mint az ország, amit majd a malmői döntőben képvisel. Szerény költségvetésű és törékeny. De hogy nem fog nagyon rosszul szerepelni, arra az elmúlt évek jelentenek garanciát. Két évvel ezelőtt ugyanis Wolf Kati a 22. helyet szerezte meg, tavaly a Compact Disco a 24. lett. És van ennek még egy jó oldala is: legközelebb csak egy év múlva lesz újra dalválogatás – legalább lesz időnk kipihenni az ideit. Addig is: bye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!