Új szín a csokoládépalettán

Furcsa látvány a pink csoki
Furcsa látvány a pink csoki - © Fotó: Internet
Zürich – Egy svájci cég megalkotta a negyedik típusú, rózsaszín csokoládét.

Lassan hozzá kell szoknunk, hogy nemcsak tej, ét- és fehér csokoládé létezik, hanem rózsaszínű is: a Barry Callebaut nevű kakaó- és csokoládékészítő cég 13 év próbálkozás után előállította a rubin csokoládét. A rózsaszín árnyalatú masszából a Nestlé készít csokit, először a japán és a koreai piacra, de terveik szerint még az idén a világ számos piacán, így Magyarországon is bevezetik. Azért nagy szenzáció az új szín a csokiimádók körében, mert a legutóbbi felfedezés az 1930-as években megalkotott fehér csokoládé volt, ám az, a nevével ellentétben nem csoki, mivel előállításához nincs szükség a barnás színt adó kakaó-száraz­anyagra, csak a kakaóvajra. A pink csoki rubin kakaóbabból készül, íze nem tejes, nem édes, a kakaóbab gyümölcsös ízjegyei dominálnak benne.

– KM –


Fotó: VinePair
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A csokoládé és az alkohol megfelelő mennyiségben fogyasztva nem árt a szervezetnek. Antioxidánsok – ez az, ami közös a csokoládéban és a vörösborban. A Magyar Kardiológusok Társasága ezek élettani hatásairól arra hívja fel a figyelmet, hogy ugyan a magas...