Új sportterápiás épület a miskolci gyermekrehabilitációs osztályon

Akt.:
Új sportterápiás épület a miskolci gyermekrehabilitációs osztályon
Új sportterápiás épület a miskolci gyermekrehabilitációs osztályon - © Fotó: Ádám János
Miskolc, 2015. július 3., péntek (MTI) – Elkészült a gyermekrehabilitációs osztály sportterápiás épülete a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Miskolcon, a csaknem félmilliárd forintos beruházást pénteken adták át.

Az eseményen Pelczné Gáll Ildikó, az Európai Parlament alelnöke azt mondta: ez a létesítmény a betegek minden igényt kielégítő rehabilitációját, teljes gyógyulását szolgálja majd.

Felidézte, hogy másfél éve az intézmény alapkőletételén is jelen volt, és azt mondta: egy ilyen komplexum létrehozására ez igen rövid idő, de az építők sikeresen befejezték a munkát.

A politikus annak a reményének adott hangot, hogy ez az európai színvonalú rehabilitációs részleg az itt dolgozók magas szakmai munkájának, szakmai szolgálatának köszönhetően a betegek javára szolgál majd.

Az új épületben akár száz gyermeket is kezelhetnek. Kialakítottak játszószobát, pszichológus-logopédus tanszobát, ergoterápiás rendelőt és mozgássérülteknek tankonyhát is. A beruházással fejlesztették a járóbeteg-ellátást, bővült a rehabilitációs ellátások köre, és saját fürdővel kiépített szobákat is kialakítottak.

A pénteken átadott intézmény A rehabilitációs ellátórendszer fejlesztése az észak-magyarországi régióban című, több mint 4,6 milliárd forintos uniós projekt keretén belül valósult meg. A program a régió tizenegy kórháza – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hat, Heves megyében kettő, Nógrádban három – rehabilitációs ellátásának megújítását célozta meg a miskolci megyei kórház konzorciumi vezetésével.

– MTI –