Új páros nyerte el a bajnoki címet

By Molnár Zsanett
Akt.:
Új páros nyerte el a bajnoki címet
Mezőkövesd. Hegyes Bertalan János és Kis Violetta (Szilver TSE, Szentes) felnőtt és ifjúsági korosztályban is elnyerte a 2012. évi Tíztánc Magyar Bajnoka címet.

A hétvégén városunkban megrendezett XXII. Ker Coop Matyóföld Kupa – Tíztánc Magyar Bajnokságon három korosztály versenyzői mérték össze tudásukat.
A felnőttek mezőnyébe 19, az ifjúsági kategóriában 12, a junioroknál szintén 12 pár lépett parkettre. A három korosztályban (Junior, Ifjúsági, Felnőtt) versenyző táncosok produkcióit ez alkalommal is nagy érdeklődés kísérte, hiszen több mint hatszáz fős közönség követte nyomon a középdöntők és a döntők eseményeit. A rendezvényt dr. Fekete Zoltán polgármester nyitotta meg.
A hatos fináléban a zsűri Hegyes Bertalan János és Kis Violetta produkcióját értékelte a legmagasabb pontszámmal. A felnőtt korosztály versenyén a második helyet Süttő Roland és Tombácz Anikó (DanceStation TSE, Budapest) szerezte meg, a dobogó harmadik fokára Budai Attila és Barna Lilla (Szilver TSE, Szentes) állhatott. Sütő Roland és Tombácz Anikó nyerte el Mezőkövesd különdíját.
A felnőtt magyar bajnok páros azonban egy sajátos rekordot is fölállított, hiszen a Helyes Bertalan János és Kis Violetta indultak az ifjúságiak mezőnyében is, ahol szintén győzedelmeskedtek.
Az Ifjúsági kategória második helyezettje a Horváth Kende Soma és Karcagi Laura páros lett, míg a dobogó harmadik fokára Kis Vencel és Bori Ildikó állhatott fel. Még nem volt példa arra, hogy az ifjúsági bajnok ugyanaznap elnyerje a felnőtt bajnoki címet is. A rekordhoz az is kellett, hogy a délután és az este folyamán ötvennégy alkalommal lépjenek parkettre a középdöntőkben, valamint a fináléban.
A juniorok között Wicha József és Purda Réka diadalmaskodott.
A Tíztánc Magyar Bajnokságok mellett még egy Latin Rising Star verseny került megrendezésre, amely Fáskerti Zsolt és Ocsovszki Eszter (Papiron Szeged Versenytáncklub Egyesület) győzelmével zárult.

-M. Zs.-